A Balatonhoz utazott a legtöbb magyar vendég a második negyedévben

Forrás: turizmus.com

 2024. június 27. 16:50

Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben, az országos összesítésben Budapest, Siófok és Eger volt a legnépszerűbb úti cél. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól a Szallas.hu adatai szerint.

Bár a a tavaszi szünet mellett két kimagasló eredményeket hozó hosszú hétvégénk is volt a tavaszi hónapokban a húsvétnak és a pünkösdnek köszönhetően, végül mégis a június lett a legnépszerűbb hónap a második negyedévben a Szallas.hu-n, a nyár első hónapjára szólt a foglalásaik 38 százaléka – tájékoztatott Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

A szállásközvetítő portál összesítése alapján ebben az időszakban az 1-2 éjszakás tartózkodás volt messze a legnépszerűbb, a foglalásaik 40 százaléka egy, 36 százaléka 2 éjszakára szólt. A hotelek és az apartmanok fej-fej mellett végeztek, mindkét szállástípust a foglalások 29 százalékánál választották.

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül a Balaton az élre tört, minden ötödik foglalásnál a magyar tenger mellett döntöttek az utazók a Szallas.hu oldalán. „Nem maradt le sokkal Észak-Magyarország (17%) sem, közel 3000 foglalás a különbség a Balaton javára" – mondta Kelemen Lili. Harmadik helyen pedig a főváros és vonzáskörzete végzett.A települések között országos viszonylatban Budapest, Siófok, Eger, Szeged és Pécs emelkedett ki a foglalási számok alapján. A Balaton térségében pedig Siófok, Hévíz, Balatonfüred, Keszthely és Tihany szálláshelyei iránt volt a legnagyobb a kereslet.

 

Mi várható a főszezon első hónapjában?

Nem meglepő módon a Balaton népszerűsége tovább nő: a júliusi előfoglalások esetében már a szálláskeresések mintegy 35 százalékánál választottak a magyar tenger térségében fekvő települések közül.

Balatonfüredre is sokat utaztak a második negyedévben

Fotó: 123rf.com

Siófok mellett Hévíz, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Balatonalmádi és Balatonföldvár eddig a legkeresettebb úti cél. Valamennyi ezek közül az országos toplistán is helyet kapott: Siófok után Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Hévíz, Balatonfüred, Nyíregyháza, Budapest és Balatonlelle a leggyakoribb úti cél.

A Szallas.hu adatai szerint  2-3 éjszakás foglalásokból érkezett eddig a legtöbb. „A júliusi előfoglalások valamivel több mint negyede két éjszakára, 23 százalékuk pedig 3 éjszakára szól. A hosszabb tartózkodási időtartamok közül eddig az ötéjszakásból van a legtöbb, a foglalások nem egészen 9 százalékánál választották" – részletezte Kelemen Lili. A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy a foglalásaik 41 százaléka két főre szól júliusban, így egyelőre a páros utazás tűnik a leggyakoribbnak. A júliusi dátumokra a legtöbben júniusban csaptak le, a foglalások harmadát ekkor rögzítették.