A balatoni kempingekben a magyarok fele SZÉP-kártyával fizet

Forrás: turizmus.com

 2019. június 23. 12:43

A Balatontourist szállásdíjbevételének körülbelül 30 százaléka származik a Széchenyi Pihenőkártyával fizető vendégektől.

A SZÉP-kártya turisztikai hatásait körbejáró cikksorozatunk korábbi részeiben megírtuk, hogy a nagy szállodaláncoknál, a Danubius Hotelsnél, a Hunguest Hotelsnél és az Accent Hotelsnél egyaránt megugrott ebben az évben a SZÉP-kártya forgalma.

De nem csak a szállodákban népszerű a kártya. Az elmúlt években folyamatosan növekszik a falusi vendégházakban és a magánszálláshelyeken is a Széchenyi Pihenőkártyával fizető vendégek száma.

Arra is kíváncsiak voltunk: mi a helyzet a kempingekben?

A tíz kempingjében 4200 kempinghellyel, 400 bungalóval, 200 mobil házzal, bérelhető lakókocsikkal és berendezett komfortos sátrakkal rendelkező Balatontouristnál már az év első hónapjaiban is érzékelték a SZÉP-kártya-forgalom néhány százalékos emelkedését az előző év azonos időszakához képest – nyilatkozta Vadászné Székely Orsolya marketingmenedzser a Turizmus.com Magazinnak.

„A tapasztalataink azt mutatják, hogy a Széchenyi Pihenőkártya használata folyamatosan növekszik az utóbbi években. Megközelítőleg minden második belföldi vendégünk SZÉP-kártyával fizet a Balatontourist egységeiben, ami összességében a szállásdíjbevételünk körülbelül 30 százalékát jelenti. A Széchenyi Pihenőkártyára eddig is belföldi keresletélénkítő eszközként tekintettünk, és bízunk benne, hogy kedvezményes adózásának köszönhetően tovább növekszik a SZÉP-kártya-kibocsátás értéke és ezáltal a szálláshelyek forgalma” – fejtette ki.

A Balatontourist füredi kempingjében mobil ház is bérelhető

Fotó: balatontourist.hu

A marketingmenedzser azt is elmondta, hogy a kártyakibocsátónak fizetendő jutalék 3,6% + áfára emelkedése – a költségek növekedése miatt – kedvezőtlenül érinti a Balatontouristot. Ugyanakkor, mivel a jutalék 50 százaléka a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz kerül, az új rendelkezéstől a SZÉP-kártyát elfogadó szálláshelyek belföldi népszerűsítését várják, és bíznak benne, hogy a kártyahasználat előnyeiről még szélesebb körben értesülhetnek majd a belföldi utazók.