A Balatonnál vásárolt szállodát Mészáros Lőrinc cége

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 22. 16:19

A balatonalmádi Ramada Hotel tulajdonjogát megvásárolta Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozó cége – értesült a Napi.hu. Wossala György, a szálloda eddigi tulajdonosa megerősítette lapunknak a hírt.

A Magyar Nemzet már a múlt héten beszámolt arról, hogy a négycsillagos Ramada Aurora Hotel and Resort működtetését átvette az Event-Immo Kft. az eddigi üzemeltető Aurora Hotels Kft.-től, de a Napi.hu úgy tudja, a Mészáros Lőrinc tulajdonában levő R-Kord Kft. a hotel épületét is megvette az Aurora Hotels tulajdonosi körétől.

A meg nem nevezett összegért átvett üzemeltetési és tulajdoni jogot Mészáros Wossala György családjától és két kínai partnerétől, Xu Ruitől és Xu Zhenquingtől szerezte meg. Az új üzemeltető nevében Schmidl Péter járt el.

A turizmus.com megkérdezte Wossala Györgyöt, aki megerősítette a hírt. A balatonalmádi Aurorát megvásárló, majd felújítás után 2005-től Ramadaként üzemeltető üzletember végül is feladta a svájci frank alapú hitellel folytatott kilátástalan harcot.

A hitelező Erste Bank 2010-ben érvényesítette jelzálogjogát, s vette birtokba a Ramadát. Wossala György és üzleti partnerei 2015-ben előbb lízingszerződéssel, majd adásvételi szerződéssel kerületek ismét tulajdonosi pozícióba, ám mostanra, látva a még fennálló fizetési kötelezettségeket, a legkedvezőbb ajánlatot elfogadva eladták az egyébként szép üzemi eredményt produkáló házat.

 

A szálloda üzemeltetője a Schmidl Péter érdekeltségébe tartozó Event-Immo Kft. lesz, amely már üzemeltet két felszámolás alatt lévő szállodát, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Központot és a mátraházai Lifestyle Hotel Mátrát.

Schmidl Pétert a szállodai szakma többek között a Hotel Normafa korábbi general managerjeként ismerheti. Meg nem erősített értesüléseink szerint az Event-Immo ausztriai házak üzemeltetését is tervezi.