A Balatonon indította újra a csaposképzést a Dreher

Forrás: turizmus.com

 2021. július 27. 13:56

Júliusban kétszáz, augusztus végéig további 150 vendéglátóhelyen kapnak gondos kiképzést a csaposok az országos szintű Csapolt Minőség Programban.

A csapos szakértelmére és felkészültségére alapozó minőségi sörélményt támogató kezdeményezés ezen szakaszában fontos szerepet kapnak a Balaton környéki vendéglátóhelyek.

A szezonra való felkészülés jegyében a turisztikailag kiemelt balatoni régióban található partnerek kapcsolódhattak be elsőként a világjárvány okozta leállás után újrainduló Csapolt Minőség Programba – fogalmaz a Dreher Sörgyárak közleménye.

A megfelelő csapolás különleges fogyasztói élményt nyújt – ezt az alaptételt a fogyasztók véleménye is tökéletesen visszaigazolja.

Július végéig legalább kétszáz, augusztusban pedig további 150 partnerüknél segítenek elsajátítani a Dreher, a Kozel és a Pilsner Urquell márka sörcsapolásának művészetét.

A megfelelő csapolás különleges fogyasztói élményt nyújt

Fotó: 123rf.com

A vállalat – amely az elmúlt évben 360 vendéglátóhelyen képezett ki csaposokat – tavaly augusztusban készült kutatásából kiderült, hogy a csapolt sört a fogyasztók elsősorban a sör friss csapolása és íze, a felszolgálás, valamint a fogyasztói élmény miatt választják.

A tudásátadásra épülő program folyamatos, azaz egy-egy vendéglátóegység minden évben megkapja a szükséges oktatást a szakszerű sörkezelésről, a magas szintű csapolásról és csapolóberendezés karbantartásról. Ez utóbbi azért is fontos, mert a kutatás szerint a csapolt sör minősége kapcsán a fogyasztók kiemelt fontosságúnak tartják a csapolóberendezések karbantartását és a higiéniai szempontokat is – írják.