A betéti kártyáknál is lehetővé teszi a részletfizetést az Erste

Forrás: MTI

 2020. november 09. 12:08

A bank a világon először a betéti kártyáknál is elérhetővé teszi a részletfizetést a Mastercard-kártyás belföldi ügyfelek számára.

Az Erste Bank 20 ezer forint feletti részletfizetési szolgáltatása eddig csak hitelkártya-birtokosok számára volt elérhető; több országban már négy éve, Magyarországon három éve.
A kártyabirtokos bolti vásárlásnál a bankkártya-elfogadó terminálon, az online fizetésnél egy felugró ablakban választhatja ki, hogy a szokásos módon egyben, vagy fix részletekben szeretné kiegyenlíteni a vételárat.

Jelenleg több mint százezer bankkártya-elfogadó terminál alkalmas arra Magyarországon, hogy a részletfizetési opciót megjelenítse vásárlás közben, ami a magyarországi kereskedői terminálok közel háromnegyede – olvasható a bank közleményében, amely szerint a jövőben a lefedettség további emelését tervezik.

Itthon jelenleg több mint százezer bankkártya-elfogadó terminálon lehet részletfizetési opciót választani

Fotó: 123rf

A hitelkártya-birtokosok körében szerzett tapasztalatok szerint a részletfizetést leginkább 50-100 ezer forint közötti sávban választják az ügyfelek, és jellemzően olyan esetekben, amikor a vásárláshoz kapcsolódó egyéb kölcsönre nincs lehetőség, vagy az túl sok ügyintézéssel járna.
Tipikusan ilyen ügyletet jelentenek az online vásárlások, ezeken belül is leginkább az elektronikai- és számítástechnikai áruházak tranzakciói. A tipikus felhasználási területek között sokszor olyan üzletek találhatók, ahol az áruhitel korábban megszokott volt, ilyenek például a bútorkereskedők.