A BKIK felméri a szabad szálláskapacitást

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 12:54

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakma és az érdekképviseletek bevonásával méri fel a szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) önkéntes tagjai, a regisztrált fővárosi, szálláskiadással foglalkozó vállalkozások, valamint a szállásadással foglalkozó cégeket tömörítő szakmai szervezetek megkeresésével felméri és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak továbbítja a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat. A kamara önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai magyarok – írja közleményében a kamara.

„A BKIK-nál szeretnénk mi is kifejezni szolidaritásunkat az ukrán emberekkel, ráadásul mindezt gyakorlati segítségnyújtással, összefogással szeretnénk megtenni. Ezért kampányt indítottunk azon vállalkozások megkeresésére, melyek szabad szálláskapacitással, vagy arra is felhasználható iroda-, illetve üzlethelyiséggel rendelkezhetnek, hogy lehetőségeikhez mérten hatékonyan támogathassák az Ukrajnából Magyarországra menekülőket, köztük magyar testvéreinket is. Morális kötelességünknek tartjuk, hogy a saját eszközeinkkel mi is segítsünk a bajbajutottakon” – mondta el Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A BKIK az ukrajnai menekültek megsegítése érdekében felméri a fővárosi és főváros környéki szálláskapacitást

Fotó: 123rf.com

A kamara emellett várja a további segíteni képes, szabad szálláskapacitással rendelkező budapesti cégek jelentkezését is a szolidaritas@bkik.hu e-mail-címen kontaktszemély, cégnév, a szállás helyszíne és a kapacitás megjelölésével.

A BKIK az általa felmért szabad szálláshelykapacitást továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, ahol már tart a rendelkezésre álló szálláshelyek központosított szervezése.