A britek szerint eljárt az idő a timeshare szolgálatás fölött

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 03. 14:28

A panaszok tükrében felmérést végzett a brit Timeshare Advice Centre a timesharing tulajdonosok körében. Az eredmény lehangoló.

Mint ismert, egy timesharing (üdülési joggal rendelkező) tulajdonosnak korábban garanciája volt arra, hogy az év egy bizonyos hetében megfelelő helyen némi költségterítés ellenében rendelkezésre áll a szobája-lakása. A friss felmérés eredményei viszont azt bizonyítják, hogy a helyzet mára teljesen megváltozott – adja hírül hírlevelében a Vimosz.

A válaszolók mindössze 0,48%-a mondja azt, hogy ő mindig talál az igényelt időre szálláslehetőséget, ami ijesztő adat a timeshare szolgálatásra nézve.

További 2,1% állítja, hogy néha talál megfelelő hozzáférhetőséget, 61,1% szerint alig található számukra megfelelő hozzáférhetőség, 30,56% soha nem jut megfelelő elhelyezéshez, 5,74% pedig már fel is adta, hogy a szálláshelyek menedzsmentjéhez forduljon remény hiányában.

Nagyon kis számú üdülési joggal rendelkező brit utazó elégedett a timeshare szolgáltatással

Fotó: 123rf.com

Az European Consumer Claims nevű fogyasztóvédelmi szervezet az eredmények alapján leszűrte, hogy a timeshare szolgálatás fölött eljárt az idő, a modern fogyasztó már nem elégszik meg egy fix dátumú, drága és nem mindig tökéletes szabadságidős timeshare tagsággal, hanem azt a desztinációt kívánja felkeresni, amit éppen akar a számára megfelelő időben.

A csaknem 92% elégedetlen timeshare tulajdonos és 5,74% a lehetőséget már feladó érintett azt jelzi, hogy lassan tényleg búcsút inthetünk ennek az üdülési típusnak.