A Budapest Airport is ott van a kontinens turisztikai vásárán

Forrás: turizmus.com

 2015. március 04. 15:59

A Budapest Airport is kiállít a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján Berlinben az ITB nemzetközi turisztikai szakkiállításon és vásáron. A magyar főváros repülőtere, amely tavaly elnyerte a Legjobb Kelet-Európai Repülőtér díját, hagyományosan fontosnak tartja a berlini megjelenést.

Több mint 10 000 kiállító a világ 186 országából és hat nap alatt nem kevesebb, mint 170 000 látogató - röviden így lehet számokban összefoglalni a földrész hagyományosan legnagyobb turisztikai kiállításának és vásárának, a berlini ITB-nek a lényegét, amelyen a Budapest Airport is nyolcadik éve vesz részt.

A magyar főváros repülőterének képviselői – a stratégiai megállapodásnak megfelelően – a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján vesznek részt a kiállításon és kínálják a Budapest Airport szolgáltatásait a szakmai látogatóknak és a nagyközönségnek egyaránt.

Németország változatlanul Magyarország legnagyobb turisztikai beutaztató partnere és egyben az egyik legnagyobb légiforgalmat lebonyolító küldő ország. Jelenleg a budapesti repülőtérről nem kevesebb, mint kilenc német nagyváros érhető el közvetlenül, ezek között Frankfurt, Hamburg, Dortmund és Düsseldorf az a négy desztináció, ahonnan még jelentős növekedésre van lehetőség. A 2014-es rekordévben Budapest és Németország között több mint 800 000 utast szállítottak a különféle légitársaságok, de a Budapest Airport számításai szerint még mindig szerepelnek ún. „fehér foltok” a német rágiók között. A repülőtér szakemberei úgy látják, hogy a piaci igények indokolnák Hannover, Bréma és Nürnberg bekapcsolását a Budapest Airport útvonalhálózatába.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az ITB Berlin kiállításon kijelentette: „Folytatjuk erőfeszítéseinket, hogy bemutassuk Magyarország turisztikai értékeit, hogy hozzájáruljunk a beutazó turizmus erősítéséhez. Az ITB Berlinhez hasonló kiállításokon a részvétel kulcsfontosságú növekedési terveink megvalósítása szempontjából. A tavalyi rekordforgalmú év eredményeire építve már a 2015/16-os téli menetrendi időszakra koncentrálunk, hogy egyre újabb turistákat hozhassunk Budapestre.”

 

Magyar részvétel az ITB-n

A „vásárok vásáraként” is emlegetett 49. ITB-n, melyen 186 országból 10 096 kiállító vesz rész részt, 26 pavilonban, Magyarország a legnagyobb, 299 négyzetméteres standdal vesz részt.

A 2.2 pavilon / 209 számú magyar standon 27 társkiállító személyesen, 4 cég pedig a kiadványokkal képviselteti magát. Az országunk vízkincseit hangsúlyozó, vizes arculatú magyar stand, mely az elmúlt 4 évben 9 díjat nyert el, idén a Görög, Francia, és Szerb nemzeti turisztikai hivatalok standjainak társaságában található. Az MT Zrt., melynek teljes vezérkara jelen van a vásáron, 4 attrakcióval is készült. Kürtöskalács sütéssel, melyet a tömeg szinte már követel, borkóstoltatással, a Rubik stúdió világbajnok rubik kocka kirakója, Bernét Balázs is szórakoztatja az érdeklődőket, és péntek délutántól magyar néptánc oktatás és szórakoztatás veszi kezdetét nagyközönség számára.

Lapzártánk idején, szerda este 17.30-tól 100-120 fős fogadás kezdődött a magyar standon, ahol gasztronómiai különlegességekkel látják vendégül az elsősorban németországi legfontosabb partnereket.