A cégek körében is népszerű az Airbnb

Forrás: Business Traveller Hungary

 2015. augusztus 27. 11:49

Az Airbnb nemrég fejlesztette üzleti utazási szolgáltatásait, és immár több mint 1000 vállalat vette be utazási programjába a közösségi szállásmegosztót.

Az Airbnb ugyan már tavaly nyáron bejelentette üzleti utakra szakosodott weboldalának elindítását, most júliusban bevezetett három újítása – az alkalmazottak utazásainak részleteit összegyűjtő, a foglalásokat kezelő és az elfogadott, valamint a jóváhagyásra váró utakat rendszerező menüpont – sokat lendített népszerűségén. Az újítások bejelentését követő 24 órában több mint 500 új ügyfél jelentkezett be a rendszerbe, a partnerek száma most már ezer fölött van, köztük olyan cégekkel, mint a Google, a TBWA, a Twilo vagy épp a Soundcloud. A cégek immár nagyobb csoportoknak, hosszabb tartózkodásokra, költözésekre és megbeszélésékre is foglalhatnak a kínálatból. Az Airbnb-n jelenleg az átlagos foglalási idő az üzleti utazók esetében 6,8 nap, ami főként az üzleti jellegű utak szabadidős célú meghosszabbításából fakad.

Egyre népszerűbb a MasterCard reptéri várója

Egy év alatt közel 65 ezer látogató kereste fel a MasterCard Lounge-ot

Budapest, 2015. augusztus 27. – Huszonnyolc százalékkal több utast fogadott a MasterCard elegáns reptéri várója 2015 első felében, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Idén június végéig minden eddiginél többen, közel 35 ezren töltötték az utazás előtti perceket a MasterCard Lounge modern és kényelmes belső tereiben. Az elmúlt 12 hónapot vizsgálva ez csaknem 65 ezer utast jelent – derült ki a MasterCard legfrissebb adataiból.

„Örömmel látjuk, hogy egyre több MasterCard Premium kártyabirtokos veszi igénybe a MasterCard Lounge szolgáltatásait, sőt családtagjaikat is elhozzák a különleges élményt nyújtó váróba” – mondta Sisa-Molnár Anikó, a MasterCard marketing és PR menedzsere. „2015 első félévében a prémium kártyabirtokosokkal csaknem 3 ezer vendég is érkezett, így a családtagok, ismerősök is exkluzív környezetben tölthették el a járatuk indulásáig rendelkezésre álló időt.”

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található, 160 m2-es MasterCard váróban minden adott, ami az utazás előtti pihenéshez, olvasáshoz, étkezéshez vagy éppen munkához szükséges lehet: újságok, magazinok, bőséges étel- és italkínálat, wi-fi, dolgozósarok nyomtatóval. Azok a kártyabirtokosok, akik Magyarországon kibocsátott, lakossági prémium MasterCard kártyával (Gold/Arany, Platina, World) rendelkeznek, díjmentesen vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A MasterCard® Platinum™ kártyák birtokosai továbbá egy vendégüket és 18 év alatti gyermekeiket is díjmentesen vihetik be az exkluzív váróterembe. Belépési díj megfizetésével ugyanakkor minden MasterCard prémium plasztikkal rendelkező kártyabirtokos bevihet egy vendéget a helyszínen.

Bár a MasterCard Lounge vendégeinek többségét a hagyományos légitársaságokkal utazók tették ki 2015 első felében is, több mint harmaduk (35%) diszkont járattal repült. Minden ötödik látogató Közép- és Kelet-Európa legnagyobb fapados légitársaságának gépére várva tért be a kártyatársaság reptéri halljába. A MasterCard Lounge vendégei jellemzően 8 és 12 óra között érkeznek: egyharmaduk ebben az időszakban tartózkodik a váróban.

A MasterCard prémium kártyákkal ma már számos egyedülálló többletszolgáltatáshoz és előnyhöz juthatnak a felhasználók. A kártyatársasághoz érkező visszajelzések alapján elmondható, hogy az elegáns reptéri váró használata kiemelt értéket jelent a kártyabirtokosok számára, akárcsak a MasterCard Premium Selection nevű kedvezményprogram, amely exkluzív kereskedői ajánlatokat kínál a program weboldalán (www.mastercard.hu/premium) a több mint kilencezer regisztrált ügyfélnek. Ezek a szolgáltatások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mára közel 200,000 MasterCard márkájú prémium bankkártya van forgalomban Magyarországon.