A céges utazásokat is újraszabja a technológia

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 20. 09:29

A Turkish Airlines és a Skift turisztikai szakportál felmérése szerint az üzleti szegmensben is a sharing economy válik meghatározóvá.

A 2018-as Global Business Traveler Report megállapítása szerint a munkavállalók veszik át az irányítást az üzleti utak területén. A mobiltechnológiának és a személyre szabott eszközöknek köszönhetően az üzleti utazók is egyre nagyobb arányban veszik saját kezükbe utazásuk szervezését. Semmi jele annak, hogy ez a trend lassulna.

A cégvezetők és a cég utazói között egy új együttműködési modell van kialakulóban: a munkavállalók egyre inkább szabad kezet kapnak az utak kialakításában.

Üzleti turizmus és a technológia találkozása

Fotó: turizmus.com

A technológia által támogatott utazás határai kibővülnek. Az üzleti utazók ugyanis nem feltétlenül készültek fel a full-tech megoldásokra. Miközben egyre gyakoribb a digitális megoldás a foglalásokra és becsekkolásokra, még mindig nagy az igény az azonnali, emberi (nem gépi) segítségnyújtásra. A chatbotok és mesterséges intelligencia körébe tartozó megoldások egyre elfogadottabbak, megjósolható az utazók egyre nagyobb függése a technológiától.

A sharing economy (közösségi gazdaság) válik a meghatározóvá. A sharing economy mindent átrajzoló hatását nem lehet nem tudomásul venni. Az üzleti utazóknak is egyre nagyobb aránya vásárol szolgáltatást az Ubertől, a Lyfttől és az Airbnb-től. A hagyományos utaztatók igyekeznek formalizált kapcsolatot kialakítani ezekkel a szolgáltatókkal, ami új lehetőségekkel és kihívásokkal jár.

A lojalitás mélyebb értelmezése kezd kialakulni. Az üzleti utazók is átgondolják, hogy miért ragaszkodjanak egy-egy szolgáltatóhoz vagy brandhez. Ezért a szolgáltatóknak még inkább meg kell érteniük a céges utazók preferenciáit, szempontjait, figyelniük kell az üzleti utazókra, és új módszereket kell kidolgozniuk a kapcsolatok megtartására és továbbépítésére.

A Turkish Airlines és a Skift 2018-as Global Business Traveler Reportja itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek