A Choice Hotels megvásárolja az amerikai Radisson-csoportot

Forrás: turizmus.com

 2022. június 14. 19:41

A Choice Hotels International mintegy 675 millió dollárért megvásárolja a Radisson Hotel Group Americast.

A megállapodás értelmében a Choice átveszi a franchise-t, összesen 624, az Egyesült Államokban, Kanadában, Latin-Amerikában és a Karib-térségben található szálloda üzemeltetését és szellemi tulajdonát.

Az ügylet jelentősen megerősíti a Choice Hotelst a felső és felső középkategóriás szegmensben, számos márkával – Radisson, Radisson Blu, Radisson Individuals, Park Plaza, Radisson Red, Country Inn & Suites by Radisson, Park Inn by Radisson, Radisson Inn & Suites és Radisson Collection – bővítve a vállalat portfólióját. A tranzakcióba bevont ingatlanok túlnyomó többsége a luxus Radisson és a felső középkategóriás Country Inn & Suites márkákhoz tartozik, 130, ill. 453 hotellel – írja a Travel Weekly.

A Choice Hotelshez kerül az amerikai Radisson Hotel Group

Fotó: krasnevky/123rf.com

A Choice közleménye szerint az ügylet illeszkedik a vállalat hosszú távú stratégiájába, amely a magasabb bevételi szegmensben történő terjeszkedést tűzte ki célul. A vétellel sikeresebben célozhatják meg az üzleti utazókat és a szabadidős utazók szélesebb körét.

Az ügylet várhatóan az idei év második felére zárul le.

A Choice portfóliójában jelenleg 35 országban mintegy hétezer szálláshelyingatlan található a felső, közép-, alsóbb kategóriájú és a hosszú távú szegmensben. A vállalathoz tartozó márkák a következők: Comfort, Quality Inn, Econo Lodge, Rodeway Inn, Suburban Extended Stay Hotel, WoodSpring Suites, Everhome Suites, MainStay Suites, Clarion Pointe, Clarion, Sleep Inn, Cambria és Ascend Hotel Collection.