A citizenM megérkezett New Yorkba és Párizsba

 2014. június 05. 16:21

Az egyedi, holland fejlesztésű citizenM designhotel-lánc amszterdami, londoni, glasgow-i és rotterdami egysége után az észak-amerikai és a francia piacra is betört különleges szállodáival.

Májusban nyílt meg Manhattan szívében, a Broadway és a 50th Street sarkán 230 szobás egységük, amely alaposan rácáfol a Times Square környéki klisékre.

A szálloda nappaliszoba-ihletésű lobbija a vendégek és a helyiek gyülekezőhelye, túlméretezett, faltól falig tartó könyvespolcaival és a világ számos táját megidéző művészeti alkotásaival, kötetlen atmoszférát és non-stop bárt kínálva. A szobák a lánc sztenderdjeinek megfelelően itt is első látásra kicsik, ám roppant praktikus berendezésüknek és high-tech megoldásaiknak köszönhetően tökéletesen elfér benne az utazó és minden csomagja. A szálloda földszintjén kertet, félemeletén két teraszt, tetőteraszán kiváló bárt találni.

 

A New York-i szálloda nyitása előtt „antiklisé" kampányba is kezdett: utcai hot-dog áruson, limuzinon és bell-boy segítségével hívta fel a figyelmet arra, hogy a luxus nem a bőröndöket cipelő személyzet vagy az ostobán hosszú autó, hanem az ingyenes wifi és az XL-es méretű ágy.

 

És immár Párizsban, a Charles de Gaulle reptéren is találni citizenM-et: a hatszintes épületben szintén 230 szobát, igényes berendezést és design-t találni, a Concorde gép mellett. A szobák különlegessége itt a faltól falig ablak, amely természetesen csak egyirányba átlátható, valamint a város kulturális kreativitását megidéző zenei választék, amelyből mindenki saját ízlése szerint állítja össze saját listáját.