A Costes Grouppal folytatja a MÁK

Forrás: turizmus.com

 2024. május 14. 17:43

A Mizsei János vezető séf nevéhez kapcsolódó és már hosszú évek óta a hazai gasztronómia élvonalába tartozó MÁK restaurant idén tavasztól a Costes Group égisze alatt folytatja útját, miután Gerendai Károlyék megvásárolták az étterem 50 százalékát.

A 2022-es Michelin Guide Magyarország Fiatal Séf-díjasa, Mizsei János által vezetett konyha évek óta megkérdőjelezhetetlenül ott van hazánk legkiemelkedőbb éttermei között, és a magyar toplisták mellett a Michelin Guide is az általa ajánlott éttermek között tartja számon. Nem meglepő, hogy egy olyan szakmai partner is felfigyelt rá, mint a Costes Group.

„Mindig is szimpatizáltam a MÁK étterem laza, fiatalos, ugyanakkor rendkívül magas színvonalon megvalósított koncepciójával, ezért amikor az eddigi tulajdonos megkeresett, hogy az átalakításokhoz és a szükségesnek ítélt fejlesztésekhez tőkére, illetve szakmai, menedzsmenttámogatásra lenne szükségük, örömmel mondtam igent az együttműködésre és a felajánlott üzletrészre. Ez a lehetőség ráadásul tökéletesen beleilleszkedett a cégcsoportunk stratégiájába is, hiszen az elmúlt években az iparágat sújtó nehézségek kapcsán már korábban arra a döntésre jutottunk, hogy megpróbálunk előremenekülni és újabb vendéglátó projektekbe belevágni” – mondta el Gerendai Károly, a Costes Group alapítója és társtulajdonosa.

Koltai Gábor, Mizsei János és Gerendai Károly

Fotó: MÁK

A MÁK már a pandémia előtt hátrébb lépett a bisztrókonyhától, és az újranyitást követően végleg elkötelezte magát a farm-to-table koncepció ihlette fine dining irányzat felé.

„Az eddig megtett úton sajnos az örömök mellett számos nehézség is akadt a pandémiától a rezsi- és inflációs válságig, ezért miközben számos megerősítést kaptunk, hogy jó úton járunk, a bevételeink sajnos nem tudták kellően fedezni a továbbfejlődéshez szükséges kiadásokat. Ráadásul mindannyian eltökéltek vagyunk abban, hogy szeretnénk továbbhaladni a megkezdett úton, és még kiemelkedőbb vendégélményt nyújtani” – mesélte Koltai Gábor, a MÁK étterem alapítója és ügyvezetője.

Az étterem csapata a Kárpát-medencét járja, hogy egy-egy égtáj fontos, különleges és jellegzetes termelőit, alapanyagforrásait felfedezve minden új degusztációs menüben az adott régió értékeit mutassa be – írja a We Love Budapest.