A CSOKOLÓNIA lett a Savaria Karnevál tortája

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 09. 17:05

Dezse Gergő cukrászmester édes kompozíciója, a CSOKOLÓNIA nyerte a Savaria Történelmi Karnevál idei tortaversenyét.

A győztes kreáció a kitüntető cím mellett díszhelyet is kap a rendezvény idejére a Fő téri vásárban, a Szentháromság szobor lábánál, ahol a látogatók meg is kóstolhatják a műremeket. Az idei versenyen nyolc tortát kóstolt meg a zsűri. A bírálat során a süteményét látványát, összetételét, ízvilágát és még sokféle szempontot vett figyelembe a zsűri. Az előző évekhez hasonlóan profi cukrászok, rutinos nagymamák és lelkes otthoni sütőmesterek is benevezhettek a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. által szervezett versenyre. A bírálók csupán a torta látványát, nevezési számát és fantázianevét ismerhették az ízlelés előtt.

Íme a CSOKOLÓNIA

Fotó: turizmus.com

A szakmai zsűri a CSOKOLÓNIA fantázianevű, csokoládés, mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-vel és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal díszített tortát választotta győztesnek, és a diákok szintén ezt a tortát találták a legjobbnak – ismertette az eredményeket Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A díjnyertes torta receptjét hamarosan közzéteszik.  A tortaremekek a Karnevál nyitónapjától kóstolhatók majd a Fő téren a Szentháromság-szobor lábánál található torta-pavilonban, illetve a Mészáros Cukrászdában.