A Danubius alkalmazása új dimenziót nyit a rendezvényszervezésben

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 17:22

A Danubius Hotels tíz budapesti szállodájában látványos és interaktív, 360 fokos panorámatúra keretében tekinthetünk be a Danubius-házak belső és külső tereibe egy egyedülálló alkalmazás által.

Különleges virtuális túra oldalt indított a Danubius Hotels Group. A most lezárult online fejlesztés látványos és interaktív 360 fokos panorámatúra keretében nyújt virtuális betekintést tíz budapesti Danubius-szálloda belső és külső tereibe – tájékoztatta szerkesztőségünket a szállodavállalat.

Az innováció a szállodalánc Danubius me: konferenciaszervező almárkáját egészíti ki, komoly támogatást nyújtva a rendezvényszervezőknek, akik mostantól a világ bármely részéről saját laptopjukról vagy mobiltelefonjukról gyorsan és kényelmesen beléphetnek a szállodai terekbe és könnyedén megtekinthetik a budapesti szállodák konferenciaadottságait.

Az innováció a szállodalánc Danubius me: konferenciaszervező almárkáját egészíti ki

Fotó: Danubius Hotels

A kiváló minőségben elkészített panorámafotók valósághű betekintést nyújtanak az adott szálloda különtermeibe, szobáiba és közösségi tereibe. A virtuális tér arra is lehetőséget nyújt, hogy a szervezők a saját szemükkel győződhessenek meg a különféle teremelrendezések előnyeiről, vagy hogy megtekinthessék az alaprajzokon a helyiségek pontos méreteit. Könnyed navigálással feltárulnak a szállodai bejáratok, lobbyk, galériák és szobatípusok.

A túra részét képezik még a Budapest nevezetességeit bemutató panorámaképek, melyek kisebb városnéző sétát alkotnak. Az alkalmazás telefonon, táblagépen, asztali számítógépen, sőt VR szemüvegen is fut.

Liptai Judit

Fotó: Danubius Hotels

„A tökéletes konferencia megvalósítása a rendezvények alkalomhoz és témához illő, létszámokhoz igazított megtervezésével kezdődik, melyben a helyszínkiválasztás az egyik legtöbb időt és türelmet igénylő folyamat” – mondta el Liptai Judit, a Danubius Hotels Group sales és marketingigazgatója.

„Ebből a tényből kiindulva fejlesztettük az alkalmazásunkat. Örülünk, hogy Danubius me: szolgáltatásunk mellett és annak továbbfejlesztéseként az egyedülálló 360 fokos virtuális konferenciatúrával segíthetjük a rendezvényszervezők, üzleti döntéshozók és partnereink munkáját időt és pénzt is spórolva nekik. Konferenciatermeink, közösségi tereink és szobáink bejárásán túl az épületből virtuálisan kilépve a szállodáink környezetét és Budapest látványosságait is megismerhetik az érdeklődők. A Danubius Hotels Group konferencia szegmensének árbevétele a tavalyi évben 29 %-os növekedést ért el, szállodáink és Danubius me: rendezvényszervező brandünk nagyon keresettek a piacon. A verseny nagy ezen a területen, és úgy látjuk, hogy a Danubius Hotels az elmúlt évek innovációival, a piac igényeire reagálva, sőt kicsit előttük is járva az egyik legvonzóbb partnerré tud válni”– tette hozzá a szakember.

Széphelyi György, a VR 360 Kft. értékesítési igazgatója elmondta: „Egyéves projekt keretében készítettük el a Danubius Hotelsszel közösen a 360 fokos Danubius Hotels alkalmazást. Nagyon izgalmas volt a feladat, mert teljesen egyedi dolgot kellett alkotni, amely még nincs a magyar sőt, az európai piacon sem. Hoteleknek terveztünk már szállodabemutatást, de egy ilyen speciális üzleti szegmens mint a MICE és rendezvényszervezésre fókuszáló Danubius Hotels alkalmazás még nincs a piacon.”

A 360 fokos interaktív túra a Danubius Hotel Helia, a Danubius Hotel Gellért, a Danubius Hotel Arena, a Danubius Hotel Flamenco, a Hilton Budapest, a Radisson Blu Béke Hotel, a Hotel Hungaria City Center, a Hotel Budapest, a Danubius Hotel Astoria City Center és a Hotel Erzsébet City Center szállodákba nyújt különleges betekintést. Az alkalmazás marketing kampányának szlogenje: Nyerő perspektíva! A rendezvényszervezés új dimenziója – zárul a Danubius tájékoztatója.

Az alkalmazás EZEN a linken érhető el.