A Danubiusnál is egyre népszerűbb a SZÉP-kártya

Forrás: turizmus.com

 2019. május 19. 18:09

A cafeteriaelemek módosítása miatt ettől az évtől a Széchenyi Pihenőkártya lett a legnépszerűbb kedvezményesen adózó béren kívüli juttatás. Mindez hogyan befolyásolja a belföldi vendégforgalmat? Most induló cikksorozatunkban a SZÉP-kártya turisztikai hatásait járjuk körül.

Az első negyedév adatai máris igazolják a várakozásokat: a BDO Magyarország ezer munkavállaló megkérdezésén alapuló áprilisi felmérése szerint a tavalyi 38 százalékkal szemben idén 54 százalékra nőtt az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került SZÉP-kártya részesedése a cafeteriajuttatások összértékén belül. A növekedés nem meglepő, mivel a cafeteriarendszer év eleji átalakulása nyomán a legnépszerűbb elemek közül egyedül a SZÉP-kártya tarthatta meg adómentességét.

A KSH adataiból az is kiderül, hogy a SZÉP-kártyás költések a szállodákban ugrottak meg, az olcsóbb közösségi szálláshelyeken és az üdülőházakban csökkenést hozott az év eleje.  A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja szerint Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok az első negyedévben több mint 3,5 milliárd forintot fizettek a hazai szállodákban, ami 12%-kal nagyobb az előző év hasonló időszakának értékénél.  Ez a magyarországi hotelek 17 milliárd forintot meghaladó belföldi szállásdíj-bevételének 20,6%-át tette ki, ami jól mutatja a kártya jelentőségét a belföldi forgalomban.

A Danubius Hotels Group azon szállodáiban, ahol a legnépszerűbb a SZÉP-kártyás fizetés, éves szinten szállodánként 100 milliós nagyságrendet tesz ki a kártyával fizetett szolgáltatások összértéke – mondta el a Turizmus.com Magazin megkeresésére Bogár Zoltán, a Danubius Hotels Group központi üzletfejlesztési igazgatója. A szállodavállalatnál átlagosan a vendégek 15 százaléka választja ezt a fizetési módot. Ugyanakkor a SZÉP-kártyás fizetések értéke dinamikusan növekszik, tavaly az első három hónapban 13 százalékkal, idén szintén az első negyedévben további 21 százalékkal emelkedett.

A balatonfüredi Hotel Marina all inclusive szolgáltatása népszerű a belföldi vendégek körében

Fotó: Facebook / Danubius Hotel Group

Bogár Zoltán szerint a növekedésnek több oka is van. A SZÉP-kártyás fizetések elsősorban a nyári szabadságolási időszakban jellemzőek, azonban a vendégek jó része már az első negyedévben lefoglalja és előre kifizeti a nyaralását, mert így kedvezményes áron juthat a szolgáltatásokhoz. Ez magyarázza, hogy jellemzően az első negyedévben nő a legdinamikusabban a SZÉP-kártyás fizetések száma. A másik, aktuális ok, hogy a cafeteriarendszer adózási szempontból történő átalakítása is a Széchenyi Pihenőkártya felé tereli az érdeklődést. „Ez komoly növekedési potenciált jelenthet a belföldi turizmus számára" – tette hozzá.

Cikksorozatunkat folytatjuk.