A Dél-Dunántúlon fejeződött be az MSZÉSZ régióülés-sorozata

Forrás: turizmus.com

 2021. október 22. 15:06

A megújult dél-dunántúli Ambient Hotel & AromaSPA szállodában tartotta meg csütörtökön idei utolsó régióülését az MSZÉSZ. A régiós tagok közel fele, 14 szálloda képviselője vett részt a rendezvényen.

A résztvevők beszámoltak a sikeres nyári időszakról, a pozitív őszi-téli kilátásokról, illetve a mindennapokat nagymértékben nehezítő munkaerőhiányról és növekvő költségekről. Több szálloda kisebb-nagyobb fejlesztéseket végzett és a tervek között szerepelnek további beruházások is - közölte a szállodaszövetség.

Az ülésen a szállodás kollégák elsőként Dr. Salamon András szakjogász tanácsait hallgathatták meg, többek között az NTAK és VIZA rendszerekkel, valamint az úgynevezett sörtörvénnyel kapcsolatban.

Őt követte Gendur András, az MTMT képviseletében, aki bemutatta a 2022-től kötelező szállodaminősítés részleteit, felhívta a figyelmet a határidőkre, teendőkre.

mszész

Legközelebb november 10-11-én találkoznak a tagok az MSZÉSZ közgyűlésén

Fotó: Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

A Társult tagok izgalmas kiállítása és az elhúzódó beszélgetések miatt hosszabbra nyúlt kávészünet után folytatódott a rendezvény a VIMOSZ főtitkára, Böröcz Lajos előadásával a munkaerőpiaci kilátásokról készített felmérés, tanulmány bemutatásával, majd az MSZÉSZ elmúlt időszakban tett törekvéseiről, tevékenységéről, a további kihívásokról és célokról, Sárvári-Deák Zsófia főtitkár tájékoztatta a tagságot. Az ülést mind a résztvevők, mind pedig Schmidt Ferenc régióvezető rendkívül sikeresnek és hasznosnak ítélte meg.

Legközelebb november 10-11-én találkoznak a tagok az MSZÉSZ közgyűlésén, ahol folytatódhatnak a személyes információcserék és az elmúlt időszak tapasztalatainak megosztása.