Digitális nomádként saját maga ügyfele lesz az Airbnb vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2022. január 25. 17:43

A digitális nomád életforma lesz a jövő utazási trendje az Airbnb alapító-vezérigazgatója, Brian Chesky szerint, aki maga is erre az életformára vált.

Saját maga ügyfele lesz az Airbnb vezérigazgatója. Brian Chesky bejelentette: ezentúl úgy akar élni, hogy néhány hetenként új városba költözik, és ehhez mindig a szállásmegosztó platformon keres magának lakást. Chesky szerint a koronavírus-járvány óriási változást hozott az utazások világában, a home office jóvoltából ugyanis most „először tudnak emberek milliói bárhol lakni” – írta a Twitteren.

Az elmúlt évben 100 ezer Airbnb-ügyfél foglalt le legalább három hónapos vagy ennél is hosszabb tartózkodást – írja egyik bejelentkezésében. Az idei év legnagyobb utazási trendje szerinte az lesz, hogy az emberek szétoszlanak városok ezreibe, hogy heteket, hónapokat vagy ennél is hosszabb időszakokat töltsenek el egy-egy helyen. Sokkal többen kezdenek el külföldön élni, mások egész nyárra elutaznak, sőt lesznek olyanok, akik teljesen feladják majd a bérelt lakásukat, hogy digitális nomádokká váljanak. A városok és az országok azért fognak versenyezni, hogy magukhoz csalogassák ezeket a távmunkásokat.

Az Airbnb alapítója szerint az emberek a jövőben hosszabb időt is eltöltenek majd egy-egy úti célban

Fotó: ©nopparats/123rf.com

Chesky maga egyelőre főleg Atlantában szeretné tölteni az idejét, és alkalomadtán San Franciscóban bérelne Airbnb-lakásokat, ahol a cég főhadiszállása van –  írja a heise.de a dpa híre alapján.