A digitalizáció lehetőségei a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2018. május 06. 12:50

Május 3-án tartotta idei első ülését az MSZÉSZ Digitális Szekciója a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben.

Bogár Zoltán, a Danubius Hotels Zrt. központi üzletfejlesztési igazgatója, a rendezvény moderátora köszöntötte a résztvevőket, utána pedig Koleszár Péter, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető informatikai és kommunikációs technológia tanácsadója mutatta be a Modern Vállalkozások Programját, ami digitális fejlesztési lehetőségeket biztosít a turizmusban működő vállalkozások számára. Mint elmondta, a magyar vállalkozások nem állnak jól a digitális megoldások terén, és ennek a forráshiány mellett a szándékhiány is az oka.

Vaspöri Ferenc az Invitech Megoldások Zrt. technológiai szaktanácsadója, IT biztonsági szakértő és Bauer Balázs, a piacvezető GSS munkatársa a GDPR bevezetésének közelgő határideje kapcsán egyrészt arra hívta fel a figyelmet, hogy sok érintett cég még nem készült fel május 25-re, másrészt arra, hogy az adatvédelem folyamatos feladatot jelent. Utóbbival nem kell a cégeknek maguknak megbirkózni, léteznek havidíjas megoldások is.

A képen Ulmer Zsolt

Fotó: turizmus.com

Ulmer Zsolt, a HotelHood közvetlen foglalási szakértője bemutatta azt az online marketing megoldást, amelynek köszönhetően a Danubius Hotels Zrt. 42 százalékkal tudta növelni a jutalékmentes foglalások arányát a saját honlapján.

A rendezvényt Sepp Norbert, Watson Ambassador, az IBM Magyarországi Kft. tanácsadójának lenyűgözően érdekes előadása zárta arról, hogyan állhat a mestereséges intelligencia a turizmus és a vendéglátás szolgálatában. A mesterséges intelligencia történetének rövid áttekintése után működő, bevált példákat mutatott chatbotok és robotok alkalmazására az ágazatban. Ma már olyan fejlett ezt a terület, hogy a mesterséges intelligencia nemcsak a munkaerőhiány tudja enyhíteni, hanem a vendégélmény javításáért is sokat tud tenni.

Kapcsolódó cikkek

50 év sok, vagy kevés?

2018. március 27.