A Dreher piaci pozíciójának erősödésére számít

Forrás: MTI

 2014. november 24. 17:38

A Dreher Sörgyárak arra számít, hogy piaci helyzete a teljes sörpiac csekély csökkenése ellenére erősödik az év végére - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a szezonhoz képest hűvös, esős nyári időszakot a jól teljesítő gyümölcsös alkoholmentes sörök és a vendéglátásban elsőként bevezetett Tanksör ellensúlyozza, ezek eredményeképpen a vállalat várhatóan a tavalyi 2,1 millió hektoliternél nagyobb belföldi forgalommal zárja az évet.

A prémium és szuperprémium szegmensben a Dreher, a Pilsner Urquell és a Miller márkák révén közel 15 százalékos forgalomnövekedésre számít a cég az év végéig.
A prémium termékek mellett 7 százalékos volumennövekedésével a Kőbányai sör a nyertese az idei évnek, és az Arany Ászok éves forgalma is meghaladja a tavalyit.
A Dreher közölte azt is, hogy a 2014. április 1-jétől 2015. március 31-ig tartó pénzügyi évben 1,7 milliárd forint értékű beruházást - állóeszközök, gépek, raktárkapacitás bővítése - hajt végre.

A Dreher Sörgyárakban több mint 600 munkavállaló dolgozik, ám a vállalat közel 8 ezer magyar ember munkahelyéért felelős a termelés, logisztika-szállítmányozás, marketing, vendéglátás és kiskereskedelem területén - közölték A cég beszállítóinak több mint 95 százaléka magyar vállalkozás, amelyektől a vállalat több mint 15 milliárd forint értékben szerez be évente terméket, szolgáltatást.

Az MTI megkeresésére a Dreher Sörgyárak Zrt. a 2014. április 1. és 2015. március 31. közé eső pénzügyi évről még nem kívánt becslést közzétenni. Az idei pénzügyi eredményekről 2015 március 31-ét követően készíti el beszámolóját. A társaság az előző gazdasági évben a céginfo.hu adatai szerint 45,873 milliárd forint árbevételt ért el.