A duális képzésről hangozz el nyílt óra Miskolctapolcán

Forrás: turizmus.com

 2015. április 23. 12:52

A duális képzésről tartott nyílt órát a Miskolci Egyetem Marketing Intézete a miskolctapolcai Hotel Auróra szállodában, ahol a másodéves Turizmus-Vendéglátás szakos hallgatók véleményét is kikérték a duális képzéssel kapcsolatban.

A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati (szakmai) gyakorlat, valamint a szervezetek (szállodák) és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi.

 

Oravecz Gergely szállodavezető hangsúlyozta, hogy a Miskolci Egyetemmel való jó kapcsolatra való törekvésen túl a szakma érdeke is a gyakorlat orientált együttműködés és tudásmegosztás helyi szinten. Dr. Piskóti István a Marketing Intézet vezetője elmondta, hogy a turizmus-vendéglátás szakon tizenkét partnerrel indul szeptemberben a duális-képzés, melyre már most is jelentkezhetnek a felvételi lapjukat a miskolci szakra beadott középiskolások.

A Gazdaságtudományi Kar duális képzéssel kapcsolatos információs napot szervez, mely 2015. április 25-én 10:00 órakor kezdődik. Helyszíne: Miskolci Egyetem XXXVII. előadó. Jelentkezni a Marketing Intézet Facebook oldalán keresztül is lehet.