A Dunántúlon terjeszkedik a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 14:33

A Hunguest Hotels üzemeltetheti koncessziós szerződéssel a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő új szállodát a somogyi megyeszékhelyen.

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó szállodalánc nyílt közbeszerzési eljárást követően nyerte el a négycsillagos komplexum üzemeltetési jogát 10 évre. A sport-, konferencia- és üzleti turizmus fejlődése szempontjából elengedhetetlen szálláshelyfejlesztés legalább 70 munkahelyet teremt Kaposváron – közölte a Hunguest Hotels. Ezenkívül megduplázza a városban elérhető szállodai kapacitást is, és állandó bevételi forrást jelent a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, a Virágfürdő számára.

A Hunguest Hotels a koncesszió időtartama alatt évi 121 millió forint + áfa díjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak. Az új hotel által generált vendégforgalom éves szinten várhatóan 50 ezer vendégéjszakával, és több tízmillió forint helyi adóbevétellel járul hozzá Kaposvár turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest minden vendégéjszaka után fürdőbelépő díjat fizet majd a szállodából kényelmesen elérhető Virágfürdőnek, ezen felül a szállóvendégek által vásárolt egyéb szolgáltatások és a fogyasztásuk után keletkező díjbevétel is pozitív hatást gyakorol majd a fürdő bevételére – írták.

kaposvar

Egy 120 szobás szállodát építenek majd fel Kaposváron

Fotó: Kaposvári Önkormányzat

Kaposvár legújabb szállodája 120 szobával, 150 fős konferenciateremmel, 272 négyzetméteres saját wellnessrészleggel és skybarral is rendelkezik majd. A négycsillagos szálloda vendégei a Hunguest Hotels többi egységéhez hasonlóan Kaposváron is számíthatnak arra, hogy a térítésmentesen használhatják a szomszédban elhelyezkedő fürdő szolgáltatásait.

„A kaposvári szálloda üzemeltetésével egy új, nagy fejlődési potenciállal rendelkező desztinációban jelenik meg a Hunguest – idézi a közlemény Détári-Szabó Ádámot, a szállodalánc vezérigazgatóját. – A folyamatban lévő ipari beruházások jelentősen növelik majd az üzleti utazások számát a városban, ehhez biztosít kiváló minőségű szálláshelyet a Hunguest által üzemeltetett szálloda. Kaposvár és a Zselic vidéke rengeteg programlehetőséggel várja a családokat is, a fürdő mellett létesített hotel remek választása lehet ezen szegmensnek is" – tette hozzá.

A Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik Kaposváron a szálloda megnyitását követően és tovább erősíti pozícióját a nagy kapacitású szállodák piacán.