A falusi turizmus lehet a pünkösdi hosszú hétvége nyertese?

Forrás: MTI

 2020. május 15. 12:09

Sok vendégre számítanak pünkösdkor a falusi turizmusban, már most nagy az érdeklődés a május végi hosszú hétvége szálláslehetőségei iránt – közölte Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke.

A falusi turizmusra jellemző, hogy nincsenek nagy tömegek, a vendégek nem is mindig találkoznak egymással, ami most kifejezetten előny, hiszen alacsony a fertőzés kockázata ezeken a helyeken – mondta a FATOSZ elnöke a Kossuth rádió műsorában.

Ettől függetlenül mindent megtesznek, hogy elkerüljék a fertőzést: azt ajánlják például, hogy a szállásadók csökkentsék a fizikai kontaktusok számát, a vendégnek minél kevesebb dokumentumot kelljen kitöltenie, kerüljék a készpénzes fizetést, és legyen elegendő fertőtlenítőszer.
Frankó Pál elmondta azt is, hogy a falusi turizmus szálláshelyein ugyan jellemzően egy-egy hétvégét töltenek el a vendégek, de bíznak benne, hogy a külföldi utazások visszaszorulásával nőni fog a vendégéjszakák száma.

A falusi turizmus egyik előnye, hogy a vendégek nem is mindig találkoznak egymással

Fotó: 123rf.com

Mint arról minap beszámoltunk, a FATOSZ egyéves ingyenes megjelenési lehetőséget ajánlott fel minden falusi szálláshelynek honlapján, hogy ezzel is segítse a vendéglátókat.