A falusi turizmusban is hódít a SZÉP-kártya

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 15:40

A SZÉP-kártya a falusi szálláshelyek számára is kulcsfontosságú forgalomösztönző eszköz – hangsúlyozta Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) elnöke.

A több mint 1000 falusi szálláshelyet tömörítő szövetség tagjainak nagy része kártyaelfogadó helyként működik, hiszen a falusi turizmus vendégeinek döntő többsége a belföldi turisták közül kerül ki. Minimális forgalom felett a szálláshelyeknek már megéri regisztrálnia magát a kártyakibocsátó bankoknál – jelentette ki a Trend Fm-nek adott interjúban az elnök.

A falusi turizmust is húzza a SZÉP-kártya

Fotó: Pinterest

Hozzátette azt is, hogy a fizetési módszer elterjedésében annak egyszerűsége is szerepet játszott. A kártyaelfogadási módok között minden szállásgazda megtalálja a számára megfelelőt.

A legegyszerűbb kétségkívül a bankkártyához hasonló, terminálos fizetés, de a kisebb forgalmat bonyolító tagjaik jellemzően az interneten keresztüli, vagy betelefonálós módszert választják, ezeknek kisebb a költségvonzata.

Előnyösnek tartja azt is, hogy az összeg a korábbi, hosszabb várakozási idővel szemben már egy napon belül megérkezik a vállalkozás számlájára.

A SZÉP-kártya sikerének jó mutatója, hogy a módszert a környező országokban is másolják, hiszen nagyot lendít a szálláshelyek forgalmán, ráadásul a kártyára feltöltött összegek dedikáltan a turizmusba kerülnek vissza.

A SZÉP-kártyán keresztül realizált forgalmat az elnök szerint tovább növelné, ha a falusi szálláshelyek lehetőséget kapnának kedvezményesen használható terminálok vagy kártyabeolvasó rendszerek üzemeltetésére. Üdvözölné azt is, ha az NTAK online rendszere a későbbiekben lehetőséget adna a kártyák leolvasására.