A Fat Duck ismét három Michelin-csillagos

Forrás: Vendéglátás

 2016. október 04. 16:24

Visszakapta a tavaly a melbourne-i vendégszereplés miatt elvesztett három Michelin-csillagát a Fat Duck, Heston Blumenthal ikonikus étterme. A legfrissebb brit szigeteki Michelin Guide-ban egyébként 20 új csillagos étterem került be - írja a www.vendeglatasmagazin.hu.

Három csillagot összesen négyen érdemeltek ki – a Gordon Ramsey, az Alain Ducasse at the Dorchester, a Waterside Inn (Alain Roux étterme, a Fat Duck közelében, Bray-ben), és a Fat Duck, amely tavaly február és augusztus között Melbourne-ben üzemelt, így az inspektorok nem tudták időben véleményezni. Új kétcsillagosként csatlakozott viszont a Raby Hunt at Summerhouse, Darlington közelében, az autodidakta séf, James Close vezetésével. A 18 új, egycsillagos létesítmény között pedig két pubot is találni, a The Wild Rabbitet Oxfordshire-ben, valamint a Crown at Burchetts Greent Berkshire-ben, míg London legrégebbi indiai étterme, a Weeraswamy is kiérdemelte az elismerést. .

A kötetben egyébként 4 darab három-, 21 darab két- és 147 egycsillagos éttermet találni, a 143 Bib Gourmand ajánlásból 24 most került be először.