„A fiatalok merjenek nagyot álmodni!"

Szerző: Kádár Kristóf

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 26. 13:20

Hamarosan indul a CheckINN 2020 Turisztikai Innovációs Verseny, amely tavaly hatalmas sikert aratott az egyetemi hallgatók körében. Akkor a „Legjobb F&B szolgáltatás innováció" díját a Budapesti Corvinus Egyetem Wineholics csapata nyerte el. Velük beszélgettünk.

A hallgatók egy olyan applikációt terveztek, amellyel a szállodai tartózkodásunk során, már előző este kiválaszthatjuk, hogy másnap mit kérünk reggelire, elkerülve ezzel a svédasztalos étkeztetésben oly sokszor tapasztalt túlpakolt tányérokat és pazarlást.

A Wineholics csapata: Halász Anett, Szabó Sára és Leé Dóra

Fotó: Checkinn

Mi keltette fel az érdeklődéseteket, hogy benevezzetek a versenybe?

Úgy gondoltuk, ez egy remek lehetőség arra, hogy újszerű, innovatív ötleteinkkel gazdagítsuk a turisztikai fejlesztéseket, ezáltal különleges vendégélményt is kínálva. Számos versenylehetőség nyílik a fiatalok számára, de ez egy egyedi, különleges alkalom volt, hiszen kezdetektől fogva úgy éreztük, hogy nyitottak az ötletünkre és komolyan is veszik.

 

Szerintetek milyen a jó turisztikai innováció?

Fiatalos, lendületes, megfelel az iparági követelményeknek megvalósíthatósági szempontokból. Egy olyan problémára hívja fel a figyelmet, amely valódi megoldást rejt magában. Véleményünk szerint néha az egyszerű ötletekből is születhetnek nagyszerű eredmények.

Munkában a lányok

Fotó: Checkinn

Mi volt szerintetek a versenymunkátokban az a plusz, ami miatt nyertessé váltatok?

Olyan problémára mutattunk rá és kerestünk megoldást, amely régóta jelen van a szállodaiparban. Mindezt úgy terveztük meg, hogy a már megszerzett tudásunkra alapoztunk és a gyakorlati ismereteinkkel is ötvöztük. Az eredmény mögött fontos tényezőként említenénk meg a hatékony csapatmunkát, melynek hátterében számos korábbi közös projekt és csoportmunka áll.

 

Mit adott nektek a verseny, és milyen élmény volt a díjátadó?

A turizmus szakma legrangosabb eseményén való részvétel életünk egyik legmeghatározóbb élménye volt, hiszen a kitartó és szorgalmas munka meghozta gyümölcsét. A verseny inspirációt adott a további közös munkára és a turizmusban való aktív részvételre. A gálán lehetőségünk nyílt kommunikálni a szakmában meghatározó személyekkel, networkingre, amely az innovációnk szempontjából is hasznos volt.

A Wineholics csapata a díjat átadó Kovács Balázzsal, Hülvely Istvánnal és Somlyai Zoltánnal

Fotó: turizmus.com

Mit tanácsoltok az idei nevezőknek, hogyan biztatnátok őket?

Merjenek nagyot álmodni, legyenek magabiztosak és álljanak ki elképzeléseik mellett, mindezt alázattal és kitartó munkával! Érdemes minél több szakmai konzultációt beiktatni, megismerni a fogyasztók véleményét és ezeket ötvözve kialakítani elképzeléseiket.

A Wineholics csapatvideója megtekinthető a CheckINN Youtube csatornáján: