A finn szállodások a legbarátságosabbak, Magyarország a negyedik

 2014. február 24. 10:49

A barátságos és kompetens szállodai személyzet ma már alapvető fontosságú ahhoz, hogy a szállóvendégek visszatérjenek vagy másoknak is ajánlják a szállodát. A hotel.info rangsorából kiderül, milyen a helyzet a budapesti szállodai szolgáltatás terén, és hol állunk a többiekhez képest.

Az európai országok rangsorában a szállodai személyzet barátságossága és kompetenciája tekintetében Finnország az éllovas. Németország és Ausztria szorosan követi Finnországot, közel azonos pontszámmal (8,37 pont). A nemzetközi szállóvendégek szavazatai alapján Magyarország 8,33 ponttal a 4. helyre került, ezzel a legjobb öt között szerepel. A főváros, Budapest 8,37 ponttal valamivel meghaladja az országos átlagot.

 

Magyarországhoz képest lényegesen kevésbé volt meggyőző Hollandia teljesítménye a szállást foglaló vendégek számára: 7,86 ponttal az európai top 20-as lista sereghajtója lett. Van még mit fejlődnie a szállodai személyzetnek a szolgáltatás minőségét illetően Dániában (7,70), Oroszországban (7,66) és az Egyesült Királyságban (7,62). Míg az orosz szállodaipar a tavalyi évhez viszonyítva kissé visszaesett, a dániai, de mindenekelőtt az egyesült királyságbeli szállodatulajdonosok javítani tudtak pozíciójukon.

Top 20-as országok Európában: a szállodai személyzet barátságos és szakszerű viselkedése*

 

*A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelik a www.hotel.info webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Az olyan kritériumok, mint a szoba minősége és az ár-érték arány mellett értékelhető még többek között a személyzet barátságos viselkedése és hozzáértése is. Az értékeléseket két tizedesjegyre kerekítettük.