A FITUR-ra készíti el új jelentését az UNWTO

Forrás: turizmus.com

 2015. december 13. 13:16

Már megkezdte a következő World Tourism Barometer készítését az UNWTO (Turisztikai Világszervezet). A januárban megjelenő elemzés a 2015-ös év előzetes eredményeit és a 2016-ra vonatkozó, globális és regionális előjelzéseket foglalja össze.

Az UNWTO 2003 óta évenként átlagosan 5 alkalommal adja ki a világ turizmusának legfontosabb eredményeit bemutató jelentését (World Tourism Barometer). Az első, 2016-os tájékoztatót a FITUR nemzetközi turisztikai vásáron hozzák nyilvánosságra, január 20-24. között, Madridban.

A barométer a rövid távú turisztikai és gazdasági adatok alapján értékeli az elmúlt időszak turizmusának eredményeit, másrészt - egy rövid e-mail-es felmérés alapján - kitekintést ad a közeljövőre. Utóbbi elkészítéséhez az UNWTO 500 turisztikai szakértőt kérdez meg a világ minden tájáról, a jövőben azonban szeretnék tovább bővíteniaz állandó válaszadók körét. A testület évente három alkalommal, decemberben, májusban és szeptemberben végzi el a felmérést, s kéri meg szakértőit arra, értékeljea kérdőíven az elmúlt 4 hónap eredményeit és ossza meg várakozásaikat a jövővel kapcsolatban.

A mostani, nyolc kérdésre december 18-ig várják a válaszokat.

A korábbi jelentések itt érhetők el. http://www.unwto.org/facts/wtb.html