A food truck show sem áll meg

Forrás: turizmus.com

 2016. április 21. 21:48

A III. Food Truck Show Budapestet május 6-8. között rendezik meg a Kincsem Parkban. Az ezt beharangozó sajtótájékoztatón április 20-án az is elhangzott, hogy a lóverseny és a food truck összekapcsolása olyan siker lett, hogy a hazai mintára júniusban Amerikában is megrendezik.

A hazai gasztrofesztiválok életében új fejezetet nyitott a Food Truck Show Hungary, amely a guruló gasztronómia legjobb vállalkozásait gyűjtötte össze rendezvényeire. A tavalyi év sikerei után, idén a Kincsem Parkban tartják a fővárosi eseményt, azt követően pedig országjáró turnéra indul a karaván.A fesztivál elsődleges célja, hogy egy helyen mutassa meg a legjobb, minőségi ételeket és italokat kínáló mozgó vendéglátókat, az idén 52-t, akik közül 15 ezen a rendezvényen fog debütálni. Itt mutatkozik be például az első ötcsillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season's Hotel éttermének minőségét formálja át az esemény helyszínére.

Újdonság a műanyagmentes fesztivál koncepciója: az autók csak környezetbarát, lebomló anyagból készült evőeszközöket, poharakat és tányérokat használhatnak, hogy megcáfolják azt az állítást, mely szerint a street food a gasztronómia legtöbb szemetet termelő ágazat.

A rendezvénysorozatot a szervezők által létrehozott Magyar Streetfood Egyesület segíti, amely a mozgó konyhák érdekvédelmi közössége. A programmal júliusban a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is megjelennek, augusztusban Nyíregyházán, az ősszel pedig a ismét a fővárosban kóstolhatók a jellegzetes street food ételek.