A frankfurti világversenyre készül a Gundel séfnője

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 29. 15:10

A Chaine des Rotisseurs világszervezet szeptember 8-án, ezúttal Németországban rendezi a fiatal szakácsok világbajnokságát, ahol Magyarországot Pereszlényi Alexandra, a Gundel és a Bagolyvár ifjú séfje képviseli.

Immár két és fél hónapja, a Chaine-verseny hazai döntője óta készül a jövő heti megmérettetésre a Gundel fiatal tehetsége, aki szeretne bekerülni a legjobb három közé, de akkor sem lesz csalódott, ha szimplán csak nőként kint lehet a rangos világbajnokságon. Napi munkája mellett és szabadnapjain is gyakorol, és nagyon hálás kollégáinak és feletteseinek, akik segítik mindebben – például véletlenszerűen összeállított alapanyag-csomagokkal, hiszen a versenyen is rögtönöznie kell majd.

Ahogy Bándoli Attila, a Gundel igazgatója az augusztus 29-i sajtótájékoztatón fogalmazott, a sikerhez a kitartó munkán, a tehetségen és a lehetőségen keresztül vezet az út. A patinás étterem pedig mindig is komoly tanműhelyként működött, így egyértelműen Alexandra felkészülése mellé álltak, bízva abban, hogy követendő példát mutat, és általa is sikerül tehetséges fiatalokat bevonni a hazai vendéglátásba.

Novák Iván, a Chaine Egyesület elnöke a kitartást emelte ki, hiszen Alexandra idén harmadszor indult a szervezet nemzeti döntőjén, ahol először harmadik, majd a második helyet szerezte meg, míg végül idén májusban kivívta a nemzetközi versenyen való indulás jogát.

Pereszlényi Alexandra, a Gundel és a Bagolyvár ifjú séfje képviseli hazánkat a fiatal szakácsok világbajnokságán, Frankfurtban

 

Kovács Lázár, a Chaine Egyesület konyhaművészeti tanácsadója – aki egykori indulóként, majd zsűritagként is alaposan megismerte a versenyt – örül, hogy nő képviseli hazánkat, hiszen a lányok jóval kifinomultabb műveket tesznek az asztalra. A mostani versenyről annyit lehet tudni, hogy nagy valószínűséggel bárányborda is szerepel majd abban a black boxban, amelynek tartalmából kell a versenyzőknek 3 és fél óra alatt háromfogásos menüt készíteniük, négy fő részére. További nehezítés, hogy az éttermek konyháin megszokott modern gépek helyett mindössze olyan eszközöket használhatnak, amelyek egy háztartásban is megtalálhatóak. Az idei versenyen egyébként Barka Áron, a Continental Hotel séfje képviseli zsűritagként Magyarországot.

Merczi Gábor, a Gundel executive séfje pedig épp egy korábbi Chaine-versenyen fedezte fel a most is mindössze 25 éves tehetséget, akit aztán a Hilton Budapestről csábított el a Városligetbe. Mint fogalmaz, ez a verseny alapvetően az improvizációról és a munkáról szól, ezért más, mint a többi, ugyanakkor a versenyzőknek jól kell bírniuk a stresszt – ez utóbbit pedig voltaképpen minden nap a munkahelyükön is „gyakorolják”.

 

Kapcsolódó cikkek