A gasztronómia felé nyitva erősödik az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2017. február 21. 18:06

A jövőben az elnök és az általános alelnök mellett gasztronómiai társelnöke is lesz az MSZÉSZ-nek - döntött a szövetség február 21-i, rendkívüli közgyűlése.

Könnyid László

Könnyid László alelnök vezetésével – aki, Niklai Ákos 2016 végi lemondása óta ügyvezető elnökként képviseli a szövetséget –, a Continental Hotel Budapest konferenciatermében gyűltek össze a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének képviselői.

A napirend egyetlen, ám annál lényegesebb pontjaként, a küldöttek döntöttek a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról. Azért, most, hogy március 21-én, egy újabb rendkívüli közgyűlésen már ennek az SZMSZ-nek a szellemében tarthassanak tisztújítást.

A február 21-i eseményen a küldöttek 73%-a szavazott arra, hogy mostantól gasztronómiai társelnöki poszt erősítse meg az MSZÉSZ három évvel ezelőtt megfogalmazott szándékát, az éttermek, s nem csak a szállodai éttermek képviseletét. A szövetség rövid nevében is megjelenő „É” betű immáron sokkal nagyobb hangsúlyt kap.

A közgyűlésen elnöklő Könnyid László szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy az önálló éttermek és a gasztroforradalmi irányzatok felé fordulás, reményeik szerint, erősíti majd az MSZÉSZ érdekvédelmi és érdekérvényesítési pozícióit.