A GasztVitál-csoporté a legmodernebb közétkeztetési konyha

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 20:23

Az ország legnagyobb és legmodernebb technikai eszközeivel fölszerelt közétkeztetési konyháját avatták augusztus 29-én Miskolcon.

Ez az alkalom egyben az üzemeltető GasztVitál Társulás országos bemutatkozása is volt. A korábbi nevén Kórház és Menzaétkeztetés Kft. tavaly áprilisban vette át Miskolc városában a közétkeztetési feladatokat, és ennek keretében 8 hónapos kortól 102 évesig terjed ellátottaik köre.

A városban korábban 12 konyha látta el a közétkeztetési feladatokat, ezek munkáját azonban mára négyre koncentrálták, és közöttük is kiemelkedik a szerdán átadott. Az új főzőkonyha a Miskolci Szakképzési Centrum Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium épületkomplexumában található.

A konyha kapacitása napi 10 ezer adag

Fotó: Grósz Balázs

A konyha maximális kapacitása napi 10 ezer adag, az átadást követően 8 ezer adaggal kezdik meg a próbaüzemet. A felújítás és korszerűsítés elsősorban helyi vállalkozók bevonásával történt, és közel egy évig tartott – emelte ki Tóthy Judit, a GasztVitál marketing igazgatója.

Beszélt arról is, hogy számukra és a város számára is egyformán fontos, hogy a város közintézményeiben magas színvonalú és egységes minőségű legyen a közétkeztetési ellátás. Ezt megerősítette Sallai László polgármesteri biztos is, aki a város infrastrukturális fejlesztései között nagyra értékelte a közétkeztetést, amivel a városnak szinte valamennyi polgára találkozik.

Demeter László és Tóthy Judit a konyhaavatón

Fotó: Grósz Balázs

Demeter László, a GasztVitál cégcsoport operatív igazgatója arról beszélt, hogy szeretnének a városban „a közétkeztetők” lenni, és fogyasztóik elégedettségét itt is azzal szeretnék mérni, mint más intézményeikben szerte az országban: az üres tányérokkal. A minőségi szolgáltatás garanciájaként felsorolta a vállalati struktúrát, a szakképzett munkavállalókat, az egységesen állandó minőséget megteremtő technológiát, a helyi beszállítók alapanyagait, a higiéniát.

Figyelemreméltó adat, hogy míg a Miskolc közétkeztetésére korábban kiírt pályázatban 85 millió forintos beruházás értéket vállalt a GasztVitál cégcsoport, addig már eddig 370 millió forintot fektetett a miskolci térség közétkeztetésébe – többek között a most átadott konyha felújításába és az új konyhatechnológiák megvásárlásába.

Kapcsolódó cikkek

Új séf az Ikonban

2018. augusztus 29.