A Gellértben lesz az MSZÉSZ őszi közgyűlése

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2013. szeptember 11. 18:52

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége választmánya egyhangú döntéssel a Danubius Hotel Gellértet választotta november 20–21-i őszi közgyűlése helyszínéül. Az idei év lesz az első alkalom, amikor a szakmai szövetség az „Év szállodása" helyett az „Év szállodáját" választja meg.

A szövetség őszi közgyűlésének megrendezésére kiírt pályázatra három – egy budapesti, és két főváros környéki – szálloda jelentkezett, közülük szavazott az MSZÉSZ választmánya a patinás Gellért szállodára.

Az idei lesz az első alkalom, hogy nem az őszi közgyűlés résztvevői, a helyszínen választják meg titkos szavazással a régiók által felterjesztett szakemberek közül a szállodás szakma legjobbját: az „Év szállodása" díjat ugyanis ettől az évtől felváltja az „Év szállodája" díj. Az újonnan alapított díjjal nem egy személy, hanem egy hotel kollektív teljesítményét szeretné elismerni a szövetség.

A három-, négy- és ötcsillagos, Hotelstars-védjeggyel rendelkező házak számára meghirdetett versenyre komoly pályázati anyaggal lehetett nevezni: a szeptember 9-i határidőig összesen 16 szálloda jelentkezett, a legtöbben a négycsillagos kategóriában.

A jelöltek közül egy ötfős szakmai bíráló bizottság választja ki minden kategóriában a címre legérdemesebbet, s a döntésük meghozatalakor a pályázati anyag mellett az anonim vásárláson és a helyszíni szemlén szerzett tapasztalataikat, sőt a véleményoldalakon megjelent kommenteket is figyelembe veszik majd. Az „Év szállodája" díj rangját emeli, hogy átadására minden évben gálafogadás keretében kerül sor, s a nyerteseket a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt megjelenéssel támogatja kommunikációs csatornáin.