A Google is reagált a COVID-19-re – változások!

Forrás: turizmus.com

 2020. március 25. 12:21

A COVID-19 hatása már nemcsak a statisztikák görbülő mutatóiban vehető észre, hanem néhány konkrét változás is látható a Google Cégem felületen, melyeket fontos lehet a vállalkozásoknak lekövetni.

A változásokat Anders Tamás szállodai online marketing szakértő 5 tipp erejéig összegezte, hasznos segítséget adva ezzel a naprakész marketinghez a turisztikai cégeknek.

A szakértő kiemeli: aki a vállalkozásoknál a Google Cégem felületét kezeli, foglalkoznia kell azzal is, hogy hogyan változtassa meg a nyitvatartási idejének kiírását a koronavírus miatt.

A rendkívüli nyitvatartási idő megadása, vagy a rendhagyó nyitvatartás módosításával is helyesen reagálunk a helyzetre, a „véglegesen bezárt” lehetőséget senkinek sem tanácsolja, de remélhetőleg erre nem is lesz szükség. A cégeknek fenntartott felületen már megjelent a felirat, miszerint a Google Cégem limitált funkciókkal működik.

A COVID-19 hatására már konkrét változás is látható a Google Cégem felületen

Fotó: 123rf.com

Az alábbiakban a szakértő összegzi a legfontosabb változásokat:

 

1.

Körülbelül egy éve posztolási lehetőség is van a felületen (ez a lehetőség mindenkinek adott, kivéve a szállásokat). A posztolásnál megjelent egy COVID-19 UPDATE lehetőség, amely arra szolgál, hogy a kialakult helyzet miatti változásokat tegyük közzé. Ilyenek lehetnek például a kiszállításra váltás, különleges óvintézkedések bevezetésére való váltás stb.

2.

A céges kártyákon lehetőség van kérdéseket feltenni a vállalkozással kapcsolatban, amit akár a közösség is megválaszolhat. A kérdések és válaszok funkciót átmenetileg szünetelteti a Google, így jelenleg nem kaphatunk a felületen kérdéseket.

3.

A Google ideiglenesen bezártnak jelölhet helyeket. Ez azt jelenti, hogy „hiteles adatforrásokra támaszkodva” érintett területeken működő vállalkozásoknál módosíthatja ezt az adatot. Ilyenek lehetnek az iskolák, múzeumok, de az üzletek is. A vállalkozás tulajdonosának (ha kezeli a vállalkozást) lehetősége van újra megnyitni az üzletét.

4.

A Google ajánlásokat is ad arra vonatkozóan, milyen feladatokat érdemes elvégezni fiókunkon. A cég bemutatkozását emeli ki, ahol leírhatjuk, mi változott a helyzet hatására, mivel ez a leírás megjelenik a céges kártyánkon is, illetve az adatok frissítését is kiemelik.

5.

Ezenkívül itt az ideje átnézni a Vélemények részt is. A vásárlóknak fontos, hogy a vállalkozás reagáljon az értékelésekre, és ez a reakció a Google algoritmusára is pozitív hatást gyakorol. Ha már módosítjuk a fiókot, a válaszokra is szánjunk egy kis időt.