A Grillkirály haltöpörtyűje lett 2022 legjobb halas street foodja

Forrás: turizmus.com

 2022. október 11. 11:35

Október 7-9. között több ezren látogattak ki a Siófoki Halfesztiválra, a jó hangulatú rendezvényen 2022 legjobb halas street foodját is megválasztották.

Az elmúlt hétvégén látogatókkal, zenével és halas ételkülönlegességekkel telt meg Siófok Fő tere. A napsütéses idő megalapozta az idei Siófoki Halfesztivál hangulatát, ritkán látott tömeg kígyózott a téren, ahol koncertek, táncos és zenei produkciók, gyermekprogramok várták a nagyérdeműt három napon keresztül. A halas ételek mellett finom borokat, édességeket és minőségi kézműves termékeket is lehetett vásárolni.

A színpadot az Ismerős Arcok, Palya Bea és a Margaret Island „robbantották fel”, de különleges gasztronómiai programokra is sor került. A helyi civil egyesületek hagyományos Hal piknik főzőversenyén, amely a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásával, 28 csapat részvételével valósult meg, a Lazíts 2011 Szabadidő és Sport-Szervező Egyesület halászleve lett a győztes.

A siófoki Fő téren koncertek, táncos és zenei produkciók, gyermekprogramok váltották egymást

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Vasárnap pedig Vomberg Frigyes sztárséf vezényletével szakértő zsűri választotta ki 2022 legjobb halas street foodját. Az idei győztes a Grillkirály haltöpörtyűje lett, bizonyítva, hogy nemcsak halászlé készülhet a minőségi balatoni halból.

Az ezüstérmet Jakocska Cintia Harcsával töltött káposzta lepényágyon elnevezésű étele kapta, míg a bronzérmet a Jocikonyha Kft. Harcsacsinta nevű ételkreációja nyerte el. Különdíjban részesült a Siófoki Térségi Gazdakör és Sióvölgye Földtulajdonosi Vadászegyesület.

Siófok az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat. A „Balaton fővárosába” október végén a "Kálmán Imre 140" emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábítják az érdeklődőket.