A hajdúszoboszlói Hungarospa lett az Év Fürdője

Forrás: turizmus.com

 2015. október 05. 17:27

Szeptember 30-án lezárult az idén első alkalommal megrendezett Az Év Fürdője közönségszavazás, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre. Az Év Fürdője a hajdúszoboszlói Hungarospa lett.

Hazánk igazi fürdő nagyhatalom, az itteni termálvizek nem csak mennyiségben, de minőségben is egyedülállóak és erre a termálvízkincsre számos nagyszerű fürdő épült, az utóbbi másfél évtizedben felzárkóztak a vidéki létesítmények is.

Ennek jegyében szervezték meg az idei szavazást, főleg a fiatalabb közönség, a helybéliek, a belföldiek kikapcsolódására fókuszálva. Összesen 170 ezer közönségszavazat érkezett – hangzott el a hétfői, a naphegyi Oxygen Wellnessben tartott sajtótájékoztatón.

Több kategóriában lehetett szavazni, ezeket a szavazást szervező termalfurdo.hu azért alakította ki, mert a szavazásban részt vevő közel 200 létesítmény eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. Így a kisebb fürdők is a hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat.

 

A hajdúszoboszlói Hungarospa lett az abszolút győztes, amely nem csak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, és itt található Közép-Európa legnagyobb épített medencéje is. A szavazásból kiderült, a szolgáltatások minőségével is sokan elégedettek.

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 címet idén a Szolnok megyei Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ szerezte meg.

 

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015 címet a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő nyerte el. A Kecskemét közelében található, 2014-ben teljesen megújult fürdő egyik különlegessége az 50 fő befogadására alkalmas rönkszauna.

 

Az egyes kategóriák TOP15-ös listája ITT tekinthető meg.

Az idén első alkalommal megrendezett szavazás június 4-től szeptember 30-ig tartott. Mindenki egy szavazatot adhatott le, de mindhárom kategóriában lehetett voksolni.

A fürdőzés nagyon népszerű Magyarországon, az elmúlt évben 37,9 millió látogatás történt az összesen több mint 560 hazai fürdőben, amelyből körülbelül 200 az, amely turisztikailag is jelentős vonzerővel bír – hangsúlyozta Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Jövőre újra megrendezik a szavazást.