A hal és a vad a Gourmet Fesztivál étlapján

Forrás: turizmus.com

 2016. április 11. 18:57

Az idei, sorrendben a 6. Gourmet Fesztivál időpontját előbbre hozták a Bocuse d’Or európai döntője miatt, így annak záróakkordja május 12–15. között lesz. A Millenárison a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival, kóstolókkal és workshopokkal várják a látogatókat.

Ezt prezentálták az április 11-i sajtótájékoztatón a rendezvény főszervezői a GastroArt-Electrolux Élménykonyhában, ahol először főztek közösen a Michelin-csillagos hazai éttermek séfjei, ízelítőt adva az idei Gourmet kínálatából.

A sajtóebéd elkészítését a séfek Segal Viktor közreműködésével vállalták, aki elmondta: a Bocuse-versenyhez igazodva az idei Gourmet Fesztiválon nem egy tematikus étel lesz, hanem a hal és a vad, mint két, tágan értelmezett alapanyag-kategória. Ezzel szeretnének még nagyobb szabadságot adni a fesztivál idejére kitelepülő éttermek séfjeinek.

Gerendai Károly főszervező a workshopokat ajánlotta az érdeklődök figyelmébe, amelyekre előzetesen regisztrálni kell, mert csak így tudják garantálni a jelentkezők részvételét. Részben ezek a programok, részben pedig a fesztivál színvonala indokolja, hogy belépődíjat kell fizetni a látogatóknak. Az éttermek meghívásos alapon lehetnek résztvevői a fesztiválnak, kiválasztásukat egy rangos tanácsadó testület segíti. Mivel az ország legjobb éttermeihez nem kell külön elutazni, hanem négy napon át lehet kóstolni ételeiket, Gerendai szerint továbbra is indokolt a belépődíj. A napijegy idén 3500 forintba, a bérlet pedig 7500 forintba kerül, az egyes éttermeknél vásárolható ételek ára változatlanul 1000 forint körül lesz.

A szervezők izgalmas ízkavalkádot ígérnek, ennek bemutatkozása meggyőző volt a sajtótájékoztatón: a hideg előételeket Palágyi Eszter (Costes) és Tiago Sabarigo (CostesDowntown) készítette, a halétel Heiszler Olivér (Tanti) munkája volt, a főétel pedig spenót, ahogy azt Sárközi Ákos (Borkonyha) elképzeli. A desszert pályán ezúttal Szulló Szabina (Onyx) remekelt.