A halfogyasztást népszerűsítik a Magyar Ízek Őszi Vásárán

Forrás: MTI

 2018. november 15. 17:05

A halfogyasztást népszerűsítik a Magyar Ízek Őszi Vásárán és Halbazárban szombaton egész nap a Várkert Bazárban Budapesten.

A Halbazárban 50 kistermelő több mint 1000 terméke várja az érdeklődőket. A halak mellett a vásár egyéb kézműves ételekkel és italokkal, valamint gólyalábasokkal, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és halas játszóházzal készül.


Pap Krisztián, a vásár alapítója elmondta: kevés halat fogyasztanak Magyarországon, évente 6 és fél kilót, ennek a nagy része főként a karácsonyi időszakban kerül az asztalra.

"A divatos halfogyasztásra szeretnénk felhívni a figyelmet legfőképpen, hogy a halat el lehet készíteni máshogy is, mint rántva vagy halászlének. Ezt fogjuk bemutatni egész szombaton" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az eseményen látványfőzéssel és kóstolóval, valamint ingyenes dietétikai tanácsadással is várják az érdeklődőket.

Magyar termékekkel találkozhat a közönség a rendezvényen. A haltermékek mellett sajtot, kolbászt, különféle húskészítményeket, csokoládét, bort, pálinkát és egyéb olyan finomságokat kínálnak, amelyek jellemzőek Magyarországra.

Az ingyenes rendezvényre a szervezők több gyerekprogrammal is készülnek - tette hozzá a vásár alapítója.