A házigazdák nyerték a Gundel diák szakácsversenyét

Forrás: turizmus.com

 2018. március 26. 18:42

Immár 38. alkalommal szervezett a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt, amelynek idei témája a gasztronómia és a sör kapcsolata volt.

A verseny fővédnökségét Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke vállalta, és a verseny kiemelkedő támogatója, a zip’s brewhouse révén az aulában csapból folyt a sör. A zsűriben a szakács és cukrász szakma meghatározó alakjai vettek részt, akik közül többen is az Ecseri úton végeztek.

Az összetett versenyt a házigazda csapata nyerte, második helyen a Soproni SzC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma, harmadikként Németországból a Staatliche Berufsschule Immenstadt végzett.

A szakács zsűri tagjai a konyhában

 

A szakácsok versenyében a Soproni SzC  bizonyult a legjobbnak, második a BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskola, harmadik a Budapesti Gazdasági Egyetem KVI Kara lett. A legjobb halételt a Kecskeméti SZC Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája készítette, a legszervezettebb konyhai munkát a Budapesti Gazdasági Egyetem KVIK Kara mutatta be, míg a soproniak tányérja lett a legszebb.

A cukrászok között az immenstadti diákok diadalmaskodtak, az ezüstérem a soproniaké, a bronz a Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájához került. Szintén a soproni csapat kapta a legszebb díszmunkárt járó elismerést, az immenstadtiak a legtöbb jó ízért nyertek különdíjat.

Munkában a pincérek zsűrije

 

A pincérek versenyében a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Középiskolája és Szakközépiskolája, valamint a Gundelesek holtversenyben nyertek, másodikként a BGE hallgatói, harmadik helyen a  kecskemétiek végeztek. A leginkább vendégcentrikus magatartást az immenstadtiak tanúsították, míg a versenykiírást legjobban a BGE csapata jelenítette meg, a legjobb élőmunkát a veszprémi csapat végezte.

A zsűri tagjai:

Szakács

Bernát Dániel

Bicsár Attila

Bíró Lajos

Fülepi Kálmán

Jerome, Szkuta

Sárközi Ákos

Vomberg Frigyes

Wolf András

 

Cukrász

Gyenge Csaba

Kolonics Zoltán

Korponai Péter

Mihályi László

Pataki Ádám

 

Pincér

Csapody Balázs

Kovács Ákos

Kovács László

Kozma Kálmán

Molnár Attila

Kapcsolódó cikkek

Ifjúsági szakácsverseny

2018. március 20.