A házikedvenceket is várja Magyarország első Hampton by Hilton szállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. november 27. 10:04

Manapság a szálláskeresők részéről egyre nagyobb mértékben jelenik meg az igény a kutyabarát szolgáltatásokra. A Hilton működésének egyik alapvető célja, hogy felejthetetlenné tegyék vendégeik számára utazásaikat - ennek pedig sokszor központi eleme a házikedvencek társasága.

Éppen ezért az idén ősszel megnyitott Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda akutyabarathelyek.hu és a PetWiseCare csapatával karöltve közösen mutatta be a gazdiknak az új hotelt és annak kutyabarát szolgáltatásait.

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint a magyarországi háztartások 71 százalékában tartanak kutyát vagy macskát, sok esetben mindkettőt. Ennek tudatában a hazai szállásadók és vendéglátósok is igyekeznek lépést tartani az igényekkel.

hamptonbyhilton

A kisállatokat tálakkal, fekhellyel és játékkal várják a Hampton by Hilton szállodában

Fotó: Grósz Balázs/Hampton by Hilton

A Kutyabarathelyek.hu és a Szallas.hu még a koronavírus-járvány előtt készített felméréséből derült ki, hogy a kutyatulajdonosok kétharmada mindig, 20 százalékuk pedig általában a kutyájával utazik.

“Az elmúlt években - főleg a pandémia idején - megnőtt a kutyatartók száma, a házikedvenc pedig szabadidős döntéseiket is erősen befolyásolja. A gazdik akkor tudják magukkal vinni nyaralni vagy kirándulni kutyáikat, ha a kiválasztott helyszínen rendelkezésre állnak a kutyabarát szolgáltatások. Több mint 10 éve dolgozunk azon, hogy az ország minél többszolgáltatója ki tudja szolgálni a kutyával utazók igényeit. Hiszünk abban, hogy egy jól nevelt és szocializált kutyának is helye lehet gazdija oldalán egy szállodában, és nagyon örülünk, hogy egyre több szálloda és turisztikai szolgáltató ismeri fel ezen vendégkör fontosságát” - mondta Máté Krisztián és Hornyák-Schmidt Zsófia, a kutyabarathelyek.hu alapítói.

 

Több mint 6000 kutyabarát Hilton várja a kutyákat és gazdikat

A Hilton számára a legfontosabb, hogy biztosítsa vendégeinek a kényelmet és a felejthetetlen emlékeket: a szállodalánchoz tartozó hotelek közül közel 6000 kisállatbarát.

Az előző év vizsgálatából kiderült, hogy a Hilton.com oldalán történő keresések során a “Pet Friendly” szűrő a harmadik leggyakrabban használt elem.

Egy idei felmérésükből megállapították: a háziállat-tulajdonosok 90%-a gondol házikedvenceire, amikor arról dönt, hogy hol szálljon meg utazása során. Az is kiderült, hogy a gazdik 72%-a számára örömtelibb a háziállattal való utazás. Sőt, 68%-uk valószínűleg szállodában fog megszállni, amikor legközelebb háziállatával utazik.

Az idén ősszel megnyitott első magyarországi Hampton by Hilton szálloda is mindent megtesz nemcsak vendégei, de kisállataik kényelméért is. A Budapest belvárosában található hotel 219 stílusos és kényelmes szobával várja vendégeit, a napot pedig a meleg reggelivel kezdhetik, amelyet minden esetben a szobaár tartalmaz. A házikedvencekkel érkezőknek a Hampton by Hilton többek között kutyatálat és kutyaágyat is biztosít a maximális kényelemért.

hamptonbyhilton

Simon Beáta (b) értékesítési igazgató és Piller Pálma (j) állatorvos

Fotó: Grósz Balázs/Hampton by Hilton

 

A Hilton számára a vendégek igényei szerepelnek az első helyen - épp ezért kiemelten fontos a szállodaláncnak, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a négylábú vendégek számára is: “Az emberek szívesen viszik magukkal háziállataikat, amikor elutaznak. Vendégeink számára a minőség ekkor is fontos, a budapesti Hampton by Hilton pedig büszke arra, hogy a házikedvencekkel érkezőknek is a márkához hű szálláshelyeket tud biztosítani.” - mondta el Simon Beáta, a Hampton by Hilton Budapest City Centre értékesítési igazgatója.

A Hampton by Hilton csütörtöki eseményén is a szálloda kutyabarát szolgáltatásain volt a hangsúly. A Doggy Sleepover at Hampton by Hilton néven megtartott rendezvényen a meghívottak egy éjszakára a szálloda vendégévé váltak és szőrös barátaikkal együtt próbálhatták ki a hotel szolgáltatásait, valamint a PetWiseCare jóvoltából kutya-elsősegélytanfolyamon is részt vettek.

hamptonbyhilton

A PetWiseCare által tartott kutya-elsősegélytanfolyam

Fotó: Grósz Balázs/Hampton by Hilton

„Hiszem, hogy a tudásmegosztás által tudunk változást elérni, segíteni a gazdiknak, és közvetve az állatoknak is. Nem két nap alatt, de biztos vagyok benne, hogy az edukáció által egyre több tudatos, bajban cselekedni képes gazdi lesz, akik tudnak egészséges, boldog életet biztosítani a kedvenceiknek és felelősséget vállalni értük. Rám és csapatomra biztosan számíthatnak az úton!” – mondta el Piller Pálma állatorvos, a PetWiseCare alapítója a workshopról és az edukáció fontosságáról.