A hétvégén még megkóstolhatjuk Pécsett a Caflish Cukrászverseny győztes tortáját

Forrás: turizmus.com

 2023. október 12. 18:17

A Svájci Nagykövetség, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a pécsi Zsolnay Szakképző Centrum az október 4-8. között megrendezett Svájci Napokhoz kapcsolódóan „Caflisch cukrász emlékverseny 2023" címmel pályázatot hirdetett cukrász tanulók számára.

A feladat az volt, hogy egy új, a svájci származású Caflish Kristóf örökségéhez, de Pécshez is kötődő tortát készítsenek, amelyben egy kötelezően használt alapanyag volt: eredeti Lindt étcsokoládé - tájékoztatta lapunkat Pécs város önkormányzatának turizmusfejlesztési osztálya.

A szakmai zsűri (Kovács Gábor, Füzes Kata, Hancsicsák Gábor) három helyett négy tortát is a döntőbe juttatott, annyi remek alkotás született a tortaverseny szeptember 25-én tartott mustrájára.

A verseny október 4-én, a Svájci Napok esti gáláján folytatódott, ahol hattagú zsűri választotta ki a legjobbat. Szoros versenyben, Bartók Evelin Mecseki somos étcsoki tortája nyerte a versenyt, mely a Svájci Pikniken aratott nagy sikert követően ideiglenesen most szerdától vasárnapig elérhető az Alice's Cake Cukrászda kínálatában.

A díjnyertes torta

Fotó: Kis Gadget Zoltán