A Hilton kertjében is itt a tél

Forrás: turizmus.com

 2019. november 20. 19:24

Néhány évvel ezelőtt még kuriózum volt, mára kellemes divattá vált a szállodák téli, nyári menüsorának bemutatása. Ezúttal a Hilton Garden Inn debütált.
A Budapest belvárosában, idén nyáron megnyitott Hilton Garden Inn téli menüjének kóstolóval egybekötött bemutatójára kaptak meghívót a sajtó képviselői. A vendégeknek Hegyi Balázs, a szálloda séfje mutatta meg a Garden 79 Restaurant & Bar téli ízeit.

A séf és a Garden 79 látványkonyhája

Fotó: turizmus.com

Hegyi Balázs Bécsből érkezett a Garden Inn séf pozíciójába. Az osztrák fővárosban hat évet töltött el két Hiltonban, a Stadtparkban álló Hilton Viennában, valamint a nagy Duna partján álló, Hilton Vienna Danube Waterfrontban.

"Meg kell felelnünk a Hilton sztenderdjeinek, nemzetközi, szállodai konyhát kell vinnünk, ugyanakkor, meg kell mutatnunk a klasszikus magyar ízeket is"– válaszolta a „hogyan definiálná a konyháját” kérdésünkre a séf.

Hilton Garden Inn falatok a téli menüből

Fotó: turizmus.com

A szálloda menedzsmentje bízik abban, hogy nem csak a bent lakó vendégeket, hanem a kívülről érkezőket is meggyőzi majd a Serpenyős pisztráng, a Kukoricás csirkemell, a garnélával tálalt Garden 79 saláta, a fahéjas krutonnal gazdagított Sütőtök krémleves, a fetasajtos Cékla rizottó, a gesztenyével és karamellizált körtével tálalt Rózsaszínre sütött kacsamell, vagy a grillezett szürke harcsából készülő Harcsapaprikás, hogy csak néhány tételt idézzünk az új étlapról.

Látványos is a céklarizottó fetasajttal

Fotó: turizmus.com

A téli menü mellett bemutatták és kóstoltatták a – szőlőbirtokhoz közeli, Balaton parti földnyúlvány formájáról elnevezett – „Krokodilborokat” is. Csali János személyesen kóstoltatta a nemesvitai Csali Szőlőbirtok prémium borait, közöttük a Rókalikak Cabernet Sauvignont, és a természet ritka ajándékának aposztrofált jégbort. A Hilton Garden Inn borait ez a pincészet szállítja.

Hegyi Balázs és Nagy Roland az alkoholos és mentes finomságokkal

Fotó: turizmus.com

Végül, de nem utolsó sorban Nagy Roland bártender a ház néhány koktéljával ismertette meg a sajtó képviselőit.