A hordható okoseszközök terjedése hatással lesz a turizmusra

Forrás: turizmus.com

 2014. november 11. 17:11

A 2014. évi WTM-re készült, a turizmus trendjeit bemutató riport szerint a hordható elektronikai eszközök széles választéka, azok várható gyors terjedése a turizmust is érinti majd, amire az ágazatban működő vállalkozásoknak fel kell készülniük.

Előjelzések szerint az internet kapcsolattal rendelkező, testen hordható elektronikus eszközök száma a jelenlegi körülbelül 9 millióról mintegy 180 millióra fog emelkedni 2016-ra.

A Samsung, a Google, a Sony már megjelent a piacon az okosórákkal, okosszemüveggel stb., melyeket a turisták utazásaik során jól fognak tudni használni tájékozódásra, információszerzésre, de szállodai szobafoglalásra is. A szolgáltatóknak – megfelelő applikációkkal – fel kell készülniük ezekre az új technológiákra. Azzal például, hogy értesítéseket, üzeneteket, foglalásokra vonatkozó visszaigazolásokat tudjanak küldeni ezekre az eszközökre – olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hírlevelében.

A Starwood kidolgozott egy olyan applikációt a Google Glassra, melynek segítségével szállodai szobafoglalás végezhető, s amely – a Google Glass tulajdonosának – az irányt is megadja, hogyan jusson el szállodájába. A cégnél most olyan applikáción dolgoznak, amely az okosórának (Apple Watch) szállodai szobakulcsként történő használatát teszi lehetővé.

A légitársaságok is hasonló fejlesztéseken dolgoznak. Az Ibéria, az Air Berlin, a Vueling azt tervezi, hogy utasaik hamarosan képesek lesznek a beszállókártyáikat letölteni okosóráikra.