A Hotel Opál a Mátra első felnőttbarát szállodája

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2020. február 12. 09:11

Február közepétől felnőttbarát szállodaként működik tovább Gyöngyös belvárosában a három csillag superior minősítésű Hotel Opál. Mostantól csak 12 éven felüli vendégeket fogadnak.

„Ezentúl kizárólag 12 éven felüli vendégeket fogadunk. Üzleti hotelként, bármennyire is szerettük volna, sajnos nem tudtuk teljes körűen teljesíteni a kisgyermekes családok külön igényeit.  Ezért az a célunk, hogy a Mátra térségében egyedülállóan olyan nyugodt környezetet teremtsünk és olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek a kikapcsolódást, feltöltődést biztosítják. Azon dolgozunk, hogy aki nyugalomra vágyik, annak tökéletes helyszíne lehessen a Hotel Opál. Mindez teljes elkötelezettséget és felelősséget jelent azok iránt, akik nálunk foglalnak” – tájékoztatott Holma Rita szállodaigazgató.

A Mátra első felnőttbarát szállodája lett a Hotel Opál

Fotó: Mentusz Károly

A felnőttbarát vendégkör kiszolgálását segítik elő azok a fejlesztések, amelyeket sikerült megvalósítaniuk a gyöngyösieknek. A fenntartó Károly Róbert Kft. ugyanis önerőből 15 millió forintért átalakította a szálloda wellnessrészlegét. Ennek köszönhetően a meglévő szolgáltatásokat újakkal egészítették ki. A korábbi ötfős finn- és infra szauna mellett, mostantól 15 fős finn szauna is várja az érkezőket.

A vendégek megújulását szolgálja a törökfürdők hangulatát időző gőzkabin is. Ugyanakkor újdonság a jégkút, amely  az egészség fenntartását segíti, s a vendégek a dézsát és az esőzuhanyt is használhatják.

A világító sófal nemcsak dekoratív, hanem az egészséget szolgálja

Fotó: Mentusz Károly

A részleg különlegessége  a világító sófal, amely nemcsak kellemes látványt nyújt,  hanem nyugtató hatású és a helyiség levegőjét tisztítja. A felüdüléshez a foteleken és a nyugágyakon is pihenhetnek a vendégek. A langyos melegedő – a tepidárium – pedig a stressz oldásához járul hozzá, az aktív kikapcsolódásra viszont a beszerzett korszerű kondicionáló gépek szolgálnak.

A szálloda étterme is folyamatosan megújul és gazdag gasztronómiai kínálatot nyújt. A tradicionális konyha mellett az érdeklődők többek között francia, olasz, lengyel, görög, indiai ételek közül is válogathatnak. Ezekhez pedig az egri, a mátrai és tokaji borvidék pincészeteinek nemes italaiból kóstolhatnak.

A Hotel Opálban 35 jól felszerelt szoba közül választhatnak a turisták, közöttük négy apartmanban is elhelyezkedhetnek.  Természetesen programcsomagokat, túrákat is ajánlanak, elsősorban Gyöngyös és a Mátra kincseinek a felfedezésére. Így többek között hazánk legmagasabb pontját, a Kékest, továbbá Galyatetőt, a Sástót, vagy Mátraszentimrét is megismerhetik.

Kétágyas szobát is választhat a vendég

Fotó: Mentusz Károly

Holma Rita azt is elmondta, hogy hétköznapokon főleg üzleti szállodaként működnek, a hétvégeken viszont a turistákat fogadják.

Az érkezők 80 százaléka külföldi foglaló, főleg német, olasz angol, japán látogató, akik a leginkább a gyöngyösi ipari parkban működő multinacionális cégek vendégeiként érkeznek.

A szálloda fenntartói abban bíznak, hogy a felnőttbarát vállalkozásuk hosszabb távra szól és sikeres lehet.  Így a következő időszakban még több vendéget szolgálhatnak ki. Mindehhez az is hozzájárulhat, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége pályázatukat sikeresnek nyilvánította, s a Hotel Opált újabb három évre, a háromcsillagos superior kategóriába sorolta.