A Hotelstars Union üdvözli az UNWTO tanulmányait

Forrás: turizmus.com

 2015. március 23. 16:27

A Hotelstars Union (HSU) üdvözli a napokban az UNWTO által megjelentetett az "Online vendégértékelés és szállodai minősítő rendszerek" és a "Szállodai minősítő rendszerek: kritériumok megújulása a 4 és 5 csillagos szállodákban " című tanulmányokat.

Az előbbi az online visszajelzések és szállodai minősítések integrációs megközelítésével foglalkozik. „A hivatalos hotelminősítés átláthatóságot és eligazodást biztosít a vendégeknek és a szállodásoknak egyaránt. A vendégek igényeinek és elvárásainak átgondolása fontos kritériuma egy jól működő rendszernek.

Emiatt a HSU egy nemzetközi vendégfelmérés eredményei alapján modernizálta a minősítési kritériumrendszert"- nyilatkozta Kopócsy Andrea, a HSU elnöke, aki e tisztet a 2015-ös évben tölti be. Mint mondja, az online vendégvélemények értékes visszajelzések a fogyasztók tapasztalatairól. Azonban, a HSU szeretné kiemelni, hogy a vendégértékelő oldalaknak meg kell szűrni a tartalmat és csak az arra alkalmas visszajelzéseket szabad publikálniuk, az igazmondás és hitelességük megőrzése érdekében.

A HSU ebben a témában különösen a HOTREC: Benchmarks of Fair Practices in Online Distribution címen megjelent tanulmány 17. pontjára hivatkozik, nevezetesen: „Meg kell előzni a vendégvélemények manipulálását, azok helytelen használatát és a csalás lehetőségét".

Az említett UNWTO tanulmányok közül, az utóbbi - amely szerint a különböző minősítési rendszerek és folyamatok megzavarják a fogyasztókat - már nem érvényes a HSU tagokra. A Hotelstars minősítési rendszert alapító országok ugyanis sikeresen elérték célkitűzésüket, hogy egy harmonizált minősítési rendszert alkalmazzanak, könnyen felismerhető logóval, jelzésekkel. Azt is mondhatjuk, hogy a HSU és annak kezdeményezése a megfelelő válasz az UNWTO felvetésére. Több mint 20.000 szálloda van már minősítve a Hotelstars rendszer szerint. Ez a rendszer nem csak tájékozódási pont, a körülbelül 180 milliós szállodai vendéget számláló piacnak, hanem ez egy tökéletes eszköz a szállodák részére a tervezéshez, üzemeltetéshez és minőségi értékeléshez.


További részletes információk: www.hotelstars.hu www.hotelstars.eu