A hozzáállással van a baj – rádióinterjú Flesch Tamással

Forrás: turizmus.com

 2017. április 04. 19:10

A turizmus jenlegi helyzetéről, a fejlődés feltételeiről és a remélt szállodai áfacsökkentés hatásáról beszélt Flesch Tamás, az MSZÉSZ frissen választott alelnöke a Trend FM turizmus.com című műsorában.

Flesch Tamás két fő tényezőt, az ár-érték arányt és a biztonságot nevezte meg Magyarország legfőbb vonzerejének a külföldi turisták körében. Ezek mellett a magyar vendégek még a SZÉP-kártya okán választanak belföldi helyszínt pihenésre.

A Continental Group ügyvezetője újra bekerült a TOP 50 legbefolyásosabb turisztikai szakember közé. Magát szíve szerint szállodásnak mondja, de ugyanúgy élvezi a beutaztatást és a turisztika makrorészét is.

Véleménye szerint a turizmus fellendülését nagyban elősegítené a régóta tervezett kongresszusi központ megvalósulása, ami új vendégkört vonzana Budapestre. Szerinte a megvalósulás nemcsak a főváros, de a vidék turizmusára is rendkívül pozitívan hatna.

Úgy érzi, a külföldi országokhoz képest Magyarországon a turisztikai szektorban, de talán az összes többi szakmában igaz, hogy az általános hozzáállás és attitűd az, ami nagy változást igényel. Az áfacsökkentés-oktatás-munkaerő háromszögéről további részletek az interjúban hallhatók.

 

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek