A Hungast Csoport elnyerte a Magyar Szolgáltatás Védjegyet

Forrás: turizmus.com

 2018. november 27. 18:53

A minőségi közétkeztetés új fejezeteként értékeli a Hungast Csoport, hogy három új taggal bővült a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán (HAMM) programjuk. Ennek jelentős szerepe volt abban, hogy november 27-én átvehették a Magyar Szolgáltatás Védjegyet.

Az eseménynek a Spoon hajó adott otthont, ahol a cégcsoport bemutatta új partnereit, és néhány előadással illusztrálta a közétkeztetés aktuális helyzetét.

Enyedi Csaba kommunikációs igazgató a legnagyobb közétkeztetési cég jellemzőjeként azt emelte ki, hogy naponta 200 ezer fogyasztót szolgálnak ki. Céljuk az értékközvetítés, és ennek sikereként könyvelik el a 85-86 százalékos fogyasztói elégedettséget.

A partnerségi együttműködés aláírása: Kósa Péter, a Detki Detki Keksz Édesipari Kft. ügyvezetője, Szentesi Sándor, a Sole Mizo kereskedelmi igazgatója, Csúri Csaba, a Hungast csoportbeszerzési igazgatója és Olaszi Andrea piacfejlesztési igazgató a Szobi Italgyártó Kft. képviseletében.

A Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán programot azért hozták létre egy évvel ezelőtt, hogy tökéletesítsék szolgáltatásukat, a lehető legrövidebb legyen az ellátási lánc, és ezzel példát mutassanak az egész ágazatnak. Közös céljuk, hogy a rossz csengésű „menza" kifejezés megváltozzon.

Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke azt a folyamatot emelte ki, amelynek részeként a szolgáltatók végrehajtották a kormány célkitűzéseit az egészségesebb közétkeztetésért, és egyre magasabb szintre emelik a NÉBIH követelményeit, a minőségvezérelt közétkeztetést. Mindennek köszönhetően már a beszállítói piac is felzárkózik. Ennek az adja meg a jelentőségét, hogy naponta 1,5-2 millió ember étkezik ebben a formában, és ha a közétkeztetésben is végbemegy a gasztronómiai rendszerváltás, akkor a magyar étkezési kultúra megújulása nem csak a kevesek kiváltsága lesz.

Zoltai Anna osztályvezető az élelmiszerbiztonság és az ételminőség egyformán fontos súlyáról beszélt. Ezt úgy érhetik el a szolgáltatók, ha hazai alapanyagokkal dolgoznak, csökkentik a hulladék mennyiségét, és reprezentálják azt, hogy a magyar konyha nem egészségtelen.

Páger Zsolt, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója előadásában azt illusztrálta, milyen nagy szerepe van a közétkeztetésnek a magyar hagyományok megőrzésében, és ezen keresztül a nemzeti identitás kialakításában-megőrzésében. Tisztában vannak edukációs szerepük súlyával, ezért válogatják meg alapanyagaik minőségét, korlátozzák az édesítők használatát, szorgalmazzák az étkezési idő 45 percre növelését, a terített asztal élményét. A közös célok mentén fogtak össze 2017-ben a Gyermelyivel és az Univerrel, és most további három magyar kis céggel bővült a partnerségi kapcsolatuk. A Detki Keksz Édesipari Kft., a Sole-Mizo Zrt., és a Szobi Italgyártó Kft. csatlakozott a HAMM-programhoz.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ma már 4 ezer terméknek van tanúsító védjegye, ami 94%-os ismertséget ért el a fogyasztók körében. A Hungast Csoport is sikeresen pályázott, és elnyerte a Magyar Szolgáltatás Védjegyet.

 

Kapcsolódó cikkek

Kis magyar étterem-körkép

2018. október 08.