A Hunguest is profitál az Opus hatalmas kötvénykibocsátásából

Forrás: turizmus.com

 2019. október 28. 11:22

Sikeres volt az Opus Global Nyrt. 28,6 milliárd forintos kötvénykibocsátása, a befolyó összeget elsősorban hitelkiváltásra és felvásárlásokra fordítja majd a befektetési holding. A növekedési célok a turisztikát is érintik.

Az intézményi szereplők részvételével zajló, az MKB Bank által pénteken lebonyolított zártkörű aukción a 28,6 milliárd forint össznévértékben meghirdetett, 572 darab 50 millió forint névértékű kötvénymennyiség teljes egészét lejegyezték, 2,8 százalékos fix kamattal, 2,730 százalékos átlaghozammal – közölte a társaság az MTI-vel.

A sikeres kötvénykibocsátás kapcsán a Portfolio.hu online gazdasági újság interjút készített a Hunguest Hotelst is tulajdonló Opus Global vezérigazgatójával a holding akvizíciós terveiről és a növekedési céljairól. Gál Miklós többek között elmondta, az akvizíciók során a hazai piacot részesítik előnyben, de például a turisztikában nem tudnak csak Magyarországon maradni. Rámutatott: a Hunguest kialakította azt az erős törzsvendég-bázisát, amelyet régiós szinten is tud mozgatni, példaként említve Horvátországot, Szlovákiát, Ausztriát, Romániát és Szerbiát.

"Regionálisan gondolkodunk a turizmusban és nem csak szállodákban: hostelek, diákszállások is felmerülhetnek akvizíciós célpontként" – nyilatkozta a lapnak a vezérigazgató.

Gál Miklóssal, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatójával és Hülvely Istvánnal, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójával készült korábbi páros interjúnkat itt olvashatja el.

A Hunguest Hotels új nyíregyházi szállodája október 25-én fogadta első vendégeit

Fotó: Facebook / Hunguest Hotels