A járvány ellenére bővítenek a szállodaóriások

Forrás: turizmus.com

 2021. január 23. 16:10

A koronavírus-járvány okozta visszaesés ellenére a szállodaóriások már kezdenek pozitív fejleményekről is beszámolni és optimistán néznek a jövőbe: az Accor és a Mariott is bővítéseket tervez 2021-ben.

Szokásos év eleji nyitó sajtóközleményében az Accor szállodacsoport megemlékezik az elmúlt év kihívásairól, melyet a koronavírus járvány terjedése okozott. Mindezek ellenére a szállodaóriás folytatta növekedését a 2020-as évben is, ami reményeik szerint stabil alapot képez a 2021 évre tervezett még számottevőbb fejlesztési programjukhoz – írja hírlevelében a VIMOSZ.

 

Accor: a lifestyle-t erősítik

A csoport globális fejlesztési vezérigazgatója elmondta, hogy a közeljövőben az Accor jórészt a lifestyle szállodakategóriát fogja megerősíteni.

Ez a szegmens jelenleg 5%-át adja a csoport éves árbevételének, de a jövő évi fejlesztések közel 25%-a ezen a területen várható, 2023-ra pedig megháromszorozódik az ebbe a kategóriába tartozó szállodák száma.

Az Accor nagy reményeket fűz még az Ennismore csoporttal közösen létrehozott vállalkozásához. Az ehhez a csoporthoz tartozó Hoxton, Gleneagles, Delano, SLS, Mondrian, SO/Hyde, Mama Shelter, 25hours, 21c, Museum Hotels, TRIBE, JO&JOE, Working From szállodákat az Ennismore alapítójával közösen fogják fejleszteni világszerte.

accor

Az Accor főleg a lifestyle és luxusrészlege bővítésére fekteti a hangsúlyt 2021-ben

Fotó: Accor Hotel Group

Rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek majd luxusrészlegük bővítésére is, ahol a Raffles, Fairmont és a Sofitel készül sok-sok nagyszabású nyitásra, de igazán extravagánsnak ígérkezik a katari Banyan Tree Doha szálloda is.

Csoport szinten alapkövetelménnyé vált, hogy valamennyi új szállodájuk az Accor ALLSAFE higiéniai és tisztasági címkéjének megfelelően lesz csak beüzemelhető. Az Accornak jelenleg 110 országban több mint 5000 szállodája és 10 000 vendéglátóhelye van, 300 000 alkalmazottal.

Az Ennismore 12 márkaneve alatt jelenleg 73 szállodát üzemeltet, de további 110 szálloda áll előkészületben, 70 újabb hotel és 150 étterem előkészítése pedig tárgyalás alatt áll.

Az Ennismore ezen kívül a világ leggyorsabban növekvő és leginnovatívabb cégeivel foglalkozó valamennyi számottevő lista előkelő helyén szerepel. Az Accorral létrehozott közös vállalkozásnak köszönhetően évi 15 millió euró megtakarítást remélnek.

 

Mariott: tovább terjeszkednek

A Marriott globális fejlesztési vezérigazgatója szintén hasonló tendenciákról tudott beszámolni. A világ 132 országában 30, a csoporthoz köthető branddel és 7500 szállodával jelenlévő óriásvállalat csak az ázsiai és a csendes-óceáni térségben 75 új szállodát nyitott 2020-ban és az előkészületben lévő szállodai szobák száma 27000-rel bővült a mély válságévben.

2021-ben – főként ugyanitt, az ázsiai és a csendes-óceáni térségben – 100 újabb szálloda megnyitását tervezik. Ezzel a Mariott csak Kínában több mint 400 szállodával lesz jelen, míg Sanghajban több mint 50 szállodájuk lesz.