A járvány sem veszi el a magyarok utazási kedvét

Forrás: turizmus.com

 2020. október 29. 12:05

Nagyrészt a 35-50 év közöttiek tervezik, hogy utaznak, rögtön utánuk az 50-65 év közötti korcsoport szeretné képviseltetni magát a belföldi hotelekben. Többek között ez derült ki az Eventrend Hotels online felméréséből.

A felmérés – amelyben 3647-en vettek részt – alapján úgy tűnik, hogy tízből hat ember utazási kedvét a pandémia sem tudta csorbítani: akár most csomagolnának!

A „Szállodai körkép 2020” című kérdőívet korosztályos bontásban, 9 százalékban a 18-35, 11 százalékban a 65 feletti, 32 százalékban az 50-65, 48 százalékban pedig a 35-50 korcsoportba tartozók töltötték ki és küldték vissza.

A válaszadók 74%-a tervez belföldi pihenést a pandémia alatt is

Fotó: Eventrend Hotels

Arra a kérdésre, hogy milyen hatással van az utazási kedvükre a vírushelyzet, 25 százalékuk válaszolta, hogy terveiket egyáltalán nem befolyásolja a kialakult állapot, ám sokan vannak, akiket óvatosságra int a fertőzésveszély. Az eredmény: tízből hat ember indulási kedvét nem szegi a járványhelyzet. Korosztályos bontás szerint a legóvatosabbak a 65+-os korcsoportba tartozók, 62 százalékuk utazási kedvét befolyásolja a járványhelyzet, őket követik 56 százalékkal a 35-50, majd a 18-35-ös és 54 százalékkal az 50-65 éves korcsoport képviselői. Szintén nagyobb körültekintés figyelhető meg a családosoknál, mint a párban utazóknál. Előbbieknél 60 százalék gondolja át, hogy becsomagol-e, míg a párban utazók 54 százaléka teszi függővé az útnak indulást járványhelyzet függvényében.

A többségnek nem okoz gondot a rendszeres lázmérés

Fotó: Eventrend Hotels

Az óvatosság ellenére is sokan tervezik a szállodai pihenést idehaza: tízből heten tervezik, hogy hosszabb-rövidebb időre belföldi szállodában töltődnek fel. A válaszadók 48 százaléka például határozott igennel válaszolt arra, hogy tervez utat a közeljövőben. Szintén meglepő adat, hogy tízből hét embernek nem jelentenek akadályt az anyagiak.

A biztonság természetesen a szállodákban is elsőrendű kérdéssé vált, ezért a szűrések és biztonsági intézkedések tűréshatárát is felmérték. Az eredmény: a járványügyi intézkedések meglétéről a válaszadók 63 százaléka előzetesen tájékozódik, a válaszadók 87 százaléka egyetért az egészségügyi nyilatkozat kitöltésével, 89 százalékuknak pedig egyáltalán nem okoz gondot, hogy szállodai tartózkodása során többször is ellenőrizzék a hőmérsékletét.

A teljes felmérést ITT találja.

**

Az online felmérés ideje: 2020. szeptember 27. – október 2.

Formája: az Eventrend Hotels szállodáiban korábban regisztrált vendégek kapták meg a kérdőívet, ezek közül 3647-en küldték vissza azt. A kitöltés anonim volt.